Uutiset

Aku vaihtoi ETCC-sarjan Seat Leon Eurocup-osakilpailuun

Aku teki yhden autourheilu-uransa isoimmista päätöksistä. Vaakakupissa olivat samana viikonloppuna 27.-28. syyskuuta Italiassa ajettavat vakioautojen arvokilpailut: FIA ETCC-sarjan päätösosakilpailu Pergusassa ja Seat Leon Eurocupin toiseksi viimeinen osakilpailu Monzassa.

FIA ETCC-sarjan luokkajohdossa ennen finaaliosakilpailua ajava Aku ei osallistu sarjan päätösosakilpailuun vaan kilpailee samaan aikaan Seat Motorsport Italian väreissä tuliterällä Seat Leonilla Monzassa.

- Tämä oli vaikea ja iso päätös. Kauden aiemmat suoritukset noteerattiin Italiassa ja Italian Seatin virallinen kilpatalli tarjosi mahdollisuuden ajaa tuliterällä ja uudenmallisella Leon Cup Racer-autolla Monzassa. Päätös ei sisällä urani suhteen muuta riskiä kuin sen, että jää arvoitukseksi, mitä mahdollinen luokkavoitto FIA ETCC –sarjassa olisi tuonut tullessaan.

- Lämmittää mieltä, että saavutukseni tällä kaudella on huomioitu. Ja tämä on hieno mahdollisuus ensi kauden sopimuksia silmälläpitäen, josta olemme jo Italian Seat Motorsportin kanssa käyneet alustavia keskusteluja. Monzassa on paikalla kilpailua seuraamassa muun muassa Seatin Sportin tallipäällikkö Jaime Puig.

- En ole koskaan aiemmin urallani ajanut täysin uutta kilpa-autoa. Nyt se tapahtuu ja täytyy vain pitää pää kylmänä, sillä taso Eurocupissa on todella korkea. Mutta toki leipää ne kaikki syövät, toteaa Aku tyytyväisenä.

Seat Leon Eurocup ajetaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa uudella Seat Leon Cup Racerilla. Jo ensimmäinen kausi on ollut menestys ja mukana on ollut 25 kuljettajaa eri puolilta maailmaa. Aku on ensimmäinen suomalaiskuljettaja tässä sarjassa.

« Edellinen sivu