Uutiset

AKU SEATILLA VAKIOAUTOJEN EM-SARJAAN

Aku ottaa askeleen urallaan eteenpäin ja ajaa Seat Leonilla vakioautojen EM-sarjan (ETCC). Sarja käsittää viisi osakilpailua, joista neljä ensimmäistä ajetaan vakioautojen MM-sarjan (WTCC) yhteydessä. Tämän lisäksi Aku ajaa kuusi osakilpailua Set Ibiza Cupra Cupissa Italiassa.

-          On mukava päästä ajamaan tehokkaammalla autolla ja vieläpä Kansainvälisen Autoliiton FIA:n arvosarjaa. Paikalla ovat myös kaikki MM-sarjan tehdastallit ja –kuljettajat, ja kun WTCC-sarjassa mukana on myös rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb niin sarjan mediajulkisuus on taattu. ETCC-sarja on loistava näyteikkuna näyttää taitojaan MM-sarjassa kilpailevien tallipäälliköiden suuntaan.

Aku on viime vuosien ajan tehnyt määrätietoista ja suunnitelmallista työtä noustessaan kohti vakioautojen kuninkuusluokkaa. Viime kaudella Aku voitti Italian Seat Cupra Cupissa nuorten mestaruuden sekä ajoi sarjassa useita paalupaikkoja ja voitti sarjan ainoana kuljettajana viikonlopun molemmat lähdöt Imolassa.

-          Oma tavoitteeni on ajaa molempien sarjojen voitosta ja menestyä erityisesti kesäkuussa Belgiassa ajettavassa Span osakilpailussa, koska rata kuuluu suosikkieni joukkoon ja olen aina onnistunut siellä hyvin, toteaa Pellinen.

Aku ajaa yhteensä 11 kansainvälistä kilpailua kaudella 2014, joten kokemusta karttuu paljon. Tämä auttaa matkalla kohti tavoitteena olevaa ammattilaisuutta. ETCC-sarjan ensimmäinen kilpailu on pääsiäisenä Ranskassa Paul Ricardin radalla.

« Edellinen sivu