Uutiset

Kausi paketissa - Monzassa huippuvauhti - Nuorten luokan voitto sarjassa!

Seat Ibiza Cupra Cupin viimeinen osakilpailu ajettiin Monzassa 5.-6.10.2013. Edellisessä osakilpailussa sattuneen kolarin ja siitä johtuneen keskeytyksen takia Akulla ei enää ollut mahdollisuutta sarjan voittoon. Niinpä Aku ajoi jälleen tutun ajoparin Franco Nespolin kanssa. 

Aku jatkoi vauhdillisesti siitä mihin Misanossa jäi. Harjoitusten nopein, aika-ajon nopein - eli ensimmäiseen kisaan oli helppo lähteä. Franco Nespoli aloitti ensimmäisen kisan paalupaikalta ja ajoi kärkijoukossa varmaa ajoa saapuen neljäntenä varikolle. Aku aloitti oman vuoronsa ajamalla kilpailun nopeimpia kierroksia yksi toisensa jälkeen ja kun kaikki kuljettajat olivat käyneet varikolla, oli Aku toisena Dennis Malyshevin jälkeen. Muutaman kierroksen jälkeen Aku ohitti Malyshevin ja siirtyi johtoon. Malyshev antoi hyvän vastuksen aina viimeiselle kierrokselle asti, mutta Aku ei antanut ohitusmahdollisuutta, joten kauden kolmas voitto oli tosiasia.

Toisessa lähdössä Aku oli aloitusvuorossa. Sääntöjen mukaan ensimmäisen kilpailun kahdeksan nopeinta lähtevät käännetyssä järjestyksessä, eli kahdeksas lähtöruutu olisi normaalissa tilanteessa kuulunut Akulle. Misanon kilpailussa tuomaristo antoi kuitenkin Akulle vähintään kyseenalaisen rangaistuksen kolarista, joten lähtöruutu huononi vielä kolme sijaa. 

Onneksi säänhaltija toi Monzaan sadepilviä, eli tulossa oli kauden ensimmäinen varsinainen sadekisa. Lähtö suoritettiin turva-auton takaa ja heti lähdön tapahduttua Aku aloitti nousun kohti kärkeä. Vauhti oli omaa luokkaa ja vain kahden täyden kierroksen jälkeen Aku nousi kisan kärkeen! Aku ehti kasvattaa johdon lähes kolmeen sekuntiin ennen varikkostoppia, joten Francolle pedattiin hyvät asetelmat. Hän ei kuitenkaan pystynyt pitämään johtoa, mutta taisteli kuitenkin kärkijoukossa. Toiseksi viimeisellä kierroksella Franco nousi toiseksi ja yritti vielä ohittaa Malyshevin. Autot kuitenkin osuivat toisiinsa ja Seatista taittui tukivarsi... Eli yksi keskeytys lisää kauden lopuksi.

Kauteen ei kuitenkaan voi olla kauhean pettynyt, sillä aina kun auto oli kunnossa, oli Aku mukana kärkikahinoissa. Nuorten luokan voittokin lämmittää mieltä, eikä kolmas sija kokonaistilanteessa ole huono saavutus. 

Tässä vaiheessa jatkuu ensi kauden suunnittelu ja on aika esittää nöyrä kiitos kaikille tukijoille. Ilman Niinivirta Transport Spa:n, Niinivirta European Cargo Oy:n, Aercopter Spa:n, HuoltoRengas Laihon, OnlineSolutions Oy:n ja  Kobra ajoasujen tukea ei menestys olisi ollut mahdollinen.

KIITOS!! 

« Edellinen sivu