Uutiset

Palaset loksahtivat kohdalleen Imolassa

Seat Motorsport Italia ja Niinivirta Transport järjestivät Akulle tilaisuuden ajaa yksin Seat Ibiza Cupra Cupin Imolan osakilpailussa. Aku osoitti olevansa luottamuksen arvoinen ja esitti koko viikonlopun suvereeneja ajosuorituksia ollen nopein kaikilla ajojaksoilla aina vapaista harjoituksista viimeiseen kilpailulähtöön asti.

Imola on vaativa rata ja se on aina kuulunut Akun suosikkeihin. Imolassa ajetaan oikeasti kovaa ja sieltä löytyy useita nopeita ja haastavia kaarteita, joten pikkuratojen jarrutus-kääntö-kaasutus-ajotyylin voi unohtaa. 

Keskikesällä Italian kuuma ilmasto tuo omat haasteensa, eikä Imolassa ollut nytkään kylmä. Lämpömittari pysytteli koko viikonlopun 35 asteen tienoilla ja kun kosteusprosentti on korkea, tuntuu lämpö vielä selvemmin. Ennakkovalmistautuminen onkin aloitettava hyvissä ajoin.

Hetkittäin epäonni yritti pilata Akun kisaa Imolassakin. Aika-ajoihin lähdettäessä ei Seatin ohjaustehostin toiminut. Tallin mekaanikot hääräsivät auton ympärillä yli 10 minuuttia ja saivat kaikeksi onneksi tehostimen toimimaan. Tärkein työkalu korjauksessa oli 2 kilon pajavasara... Tapahtuma nostatti adrenaliinipitoisuudet sen verran korkealle, että Aku tarvitsi vain 4 nopeaa kierrosta ja tuli sen jälkeen takaisin varikolle. Tämä riitti paalupaikaan, joten rengastilanne oli todella lupaava: molempiin lähtöihin säästyi uudet renkaat!

Ensimmäisen kilpailun alla epäonni muistutti jälleen olemassaolostaan, kun lämmityskierroksella Akun Seat alkoi käydä kolmella sylinterillä. Aku ehti onneksi tulla varikolle ja tallin insinöörit resetoivat auton tietojärjestelmän. Tämä auttoi, eikä itse kilpailussa ollut muuta jännitettävää kuin auton kestäminen maaliin asti. Aku teki alkukierroksilla 12 sekunnin eron toisiin ja toi lopulta auton varmasti maaliin asti. Kauden avausvoitto oli vihdoin saavutettu.

Seat Ibiza Cupra Cupin toisen kilpailun lähtöjärjestys määräytyy ensimmäisen kilpailun perusteella siten, että kahdeksan ensimmäisen lähtöjärjestys käännetään. Eli voittaja lähtee kahdeksannesta ruudusta, toinen seitsemännestä jne. Näin ollen Akun lähtöruutu toiseen kilpailuun oli kahdeksas.

Lähtö sujui kohtuullisesti ja sija kerrallaan Aku nousi kohti kärkeä. Pitkään kilpailua johtanut Capra oli varsin hankala ohitettava ja Aku ohitti hänet kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella. Akusta tuli samalla kauden ensimmäinen tuplavoittaja.

Sarjatilanne tasoittui huomattavasti ja Akulla on edelleen mahdollisuus päästä tavoitteeseen eli sarjan voittoon. Aiemmat keskeytykset aiheuttivat kuitenkin niin suuren pistemenetyksen, että helppoa sarjan voittaminen ei tule olemaan ja se vaatii oman täydellisen loppukauden lisäksi sarjajohtaja Pellegrinellin epäonnistumista. Täysillä mennään joka tapauksessa kauden loppuun asti!

Nyt sarjassa on kesätauko ja seuraava kilpailu on Misanossa syyskuun puolivälin jälkeen. Aku ajaa testejä vielä ennen Misanoa, joten loppukausi näyttää varsin hyvältä.

 


 

« Edellinen sivu