Uutiset

TEKNIIKKAONGELMIA JA ONNEA FRANCIACORTASSA

Vallelungassa alkaneet tekniikkaongelmat jatkuivat koko viikonlopun Seat Ibiza Cup Italian osakilpailussa Franciacortassa viikonloppuna. Autoa vaivasi tehottomuus, joka kaiken lisäksi paheni koko ajan. Lisäksi aika-ajossa auton ohjaustehostin lakkasi toimimasta. Talli vaihtoi autoon huiman määrän uusia osia, mutta tehoja ei saatu normaalitasolle.

Aika-ajot antoivat jo viitteitä tehonpuutteesta, mutta varsinainen ongelma oli kuitenkin ohjaustehostin. Ohjaus muuttui todella raskaaksi, eikä varsinaisesta kilvanajosta voinut puhua. Sijoitukseksi jäi 8. Talli vaihtoi ohjaustehostimen uuteen, ja toivo paremmasta eli.

Sunnuntaiaamuna alkoi toivottu sade, joka kuitenkin päätti loppua ennen kilpailulähtöä. Rata oli kuitenkin sen verran märkä, että kilpailun johdolta tuli Wet race-määräys, eli kaikki lähtivät sadekelin renkailla. Aku sai kohtuullisen lähdön, mutta varsin nopeasti kävi selväksi ettei autolla voinut tavoitella parempia sijoituksia – tehoa ei yksikertaisesti ollut. Tuskainen kilpailu päättyi vihdoin sijalle 10.

Lähtöjen välissä talli jatkoi osien vaihtamista. Ongelma oli se, ettei auton vikamuistiin ollut jäänyt vikakoodeja ja tiedonkeruun perusteella ahtopaineet olivat kunnossa. Ensimmäisessä lähdössä oli polttoainetta kuitenkin kulunut yli 20 litraa vähemmän kuin muilla! Eli jotain oli pahasti vialla.

Myös Italian tv huomioi Akun ongelmat ja haastatteli Akua ensimmäisen kilpailun jälkeen suorassa lähetyksessä. Haastateltavan mielialat olivat varsin erilaiset kuin Vallelungassa...

Toiseen lähtöön mentiin varsin sekavin tuntein. Vian paikallistaminen ei ollut onnistunut ja osia oli vaihdettu lähes arvaamalla. Lähdön tapahduttua kilpailu eteni tuttuun tapaan eli sijoitus huononi vähitellen. Varikkopysähdykseen tultaessa puuttui kuitenkin onnetar peliin turva-auton muodossa. Ajoitus oli täydellinen ja turva-auton poistuttua Aku oli yhtäkkiä toisena! Vauhti oli kuitenkin edelleen kateissa ja muutama auto ehti ohittaa Akun ennen seuraavaa onnenpotkua. Sade alkoi uudelleen ja Akun vauhti suhteessa muihin parani selvästi. Sade kuitenkin tiheni niin paljon, että turva-auto otettiin radalle uudestaan ja lopulta kilpailu lopetettiin ennenaikaisesti punaisella lipulla. Neljäs sija ja nuorten luokan voitto olivat todellinen lottovoitto näissä olosuhteissa. Sarjatilanne pysyi vielä kohtuullisena ja kun kisaviikonloppuja on vielä viisi jäljellä, pysyvät alkuperäiset tavoitteet voimassa.

Tallipäällikkö Davide Bernasconi menetti viikonlopun takia yöunensa ja Akun auto purettiin jo sunnuntai-iltana tallin päämajassa. Maanantaina vika lopulta löytyi. Ahtopuolelta oli paineputki murtunut ja kyseinen putki sijaitsee ahtopainetunnistimen ja moottorin välissä. Siksi tunnistin näytti normaaleja ahtopaineita, moottoriin vain kaikki paineet eivät koskaan päässeet.

Akulle järjestettiin tiistaina testipäivä Franciacortan radalla. Näin päästiin tekemään vertauksia kohtuullisella tarkkuudella sunnuntain suorituskykyyn. Jo ensimmäinen kierros kertoi moottoritehojen olevan kunnossa. Päivän lopuksi tehtyjen laskelmien perusteella voitiin todeta auton olevan tehojen puolesta kunnossa. Kierrosajat kertoivat aikojen vastaavan Vallelungan ensimmäisen lähdön tilannetta!

Seuraavaa kilpailua voi nyt odotella rauhallisin mielin. Se ajetaan Maggionessa kesäkuun puolivälin jälkeen. Talli aloittaa valmistautumisen jo nyt ja autoon tehdään varmuuden vuoksi tavallista isompi huolto.  

« Edellinen sivu