Uutiset

AKU PALKINTOPALLILLE KAUDEN AVAUSKILPAILUSSA

Aku aloitti kautensa vahvasti Italiassa Vallelungan moottoriradalla  viikonloppuna. Hän  oli selvästi nopein koko viikonlopun ajan Italian Seat Ibiza Cupissa ajaen lauantain aika-ajoissa paalupaikalle. Sunnuntain ensimmäisessä kilpailussa Aku aloitti kilpailun suvereenisti ottaen peräti 18 sekunnin eron muihin ennen saapumistaan varikolle kuljettajan vaihtoon.  Akun ajopari, sveitsiläinen  Franco Nespoli joutui kuitenkin taipumaan kilpailun loppuosalla ja tuloksena oli neljäs sija. Outoa tilanteessa oli se, että heti varikkopysähdyksen jälkeen ero seuraaviin oli kaventunut yli kymmenen sekuntia, vaikka sääntöjen mukaan varikkopysähdyksen kesto on kaikilla sama.

Toisen lähdön aloitti Nespoli ja hän saapui kuljettajan vaihtoon kolmantena. Aku yritti tavoittaa edellä ajavia, mutta pieni ajovirhe vei lopulta mahdollisuudet parempaan sijoitukseen. Aku piti kuitenkin kolmannen sijan loppuun asti.

-          Viikonlopun vauhti oli erittäin hyvää, joten siinä mielessä lopputulos on kuitenkin pettymys. Varikkotoiminta täytyy saada jatkossa kuntoon, joten tallilla riittää töitä ennen seuraavaa kilpailua. Saimme kuitenkin hyvin pisteitä ja kausi on vasta alussa, joten tavoitteena oleva mestaruus on edelleen täysin mahdollinen, totesi Pellinen varikolla kilpailun jälkeen.

Aku ajoi Vallelungassa myös elämänsä ensimmäisen formulakilpailun. Vapaissa harjoituksissa vauhti oli odotuksia parempaa ja Aku oli alusta alkaen hyvin lähellä kärkeä. Iltapäivän aika-ajoon säänhaltija heitti oman mausteensa mukaan. Sade alkoi varsin rankkana juuri ennen h-hetkeä ja erityisesti huoltajilla oli vaikeita hetkiä, Akulla kun oli sadekelin renkaiden ja itse asiassa koko formulalla ajamisesta sateella kokemusta tasan 0 metriä… Huoli oli kuitenkin turha, sillä Aku oli mukana jopa paalupaikkataistelussa. Ensimmäisessä aika-ajossa sijoitus oli toinen. Viimeisellä nopealla kierroksella Aku oli kiinni paalupaikassa, mutta kierroksen lopulla tuli kaksi hitaampaa autoa eteen ja niiden ohittaminen pilasi kierroksen. Toisessa aika-ajossa oli tapahtumia varsin runsaasti. Akun edessä ajanut auto pyörähti ja Aku joutui väistämään turva-alueelle jääden sinne kiinni. Seurauksena oli punaiset liput eli aika-ajo keskeytyi. Akun auto nostettiin takaisin radalle ja miellyttävä yllätys oli se, että säännöt eivät olekaan samat kuin formula 1:ssä, eli Aku hyppäsi autoon ja ajoi varikolle. Nopeasti ylimääräiset hiekat pois ja matka jatkui. Aikaa jäi kuitenkin vain yhteen nopeaan kierrokseen. Se alkoikin mallikkaasti, mutta takasuoralla auto lähti vesiliirtoon ja törmäsi kanssakilpailijaan. Tuloksena kymmenes lähtöruutu…

Seat Ibiza Cup jatkuu toukokuun puolivälissä Franciacortassa. Ennakkotunnelmat ja tiedotukset löytyvät kotisivuilta ja Facebookista!

« Edellinen sivu