Uutiset

Voitot kotiin Monzasta

Akun viikonloppu Monzassa sujui ehkä jopa odotuksia paremmin - Trofeo Europe 500 AC-luokan mestaruus ja voitto Seat Ibiza Cup Italiassa  Kaiken lisäksi sää suosi muutenkin hienoa viikonloppua.

Perjantain harjoitukset eivät sujuneet Abarthilla parhaalla mahdollisella tavalla. Auto oli auttamattoman hidas luistavan tasauspyörästön takia.  Aika-ajoissa luistaminen vain paheni entisestään ja tuloksena olivat ruudut 3 ja 2. Illan aikana lukko huollettiin ja säätöjä muutettiin muutenkin lauantain kilpailua varten.

Ensimmäisessä kisassa Aku otti mainion lähdön ja nousi johtoon jo ensimmäisen kierroksen aikana. Itse kilpailun aikana ei tapahtunut isompia yllätyksiä ja Aku ajoi voittoon, Samalla luokan mestaruus sai käytännössä jo varmistuksen. 

Sunnuntain kisa olikin sitten pelkästään ajelua ja Aku tuli maaliin ensimmäisen kerran kolmantena, joten nyt palkintokaapista löytyy kaikki palkintoversiot.

Seat luokan kilpa-auton rattiin Aku pääsi ensimmäisen kerran perjantaina ja auto olikin positiivinen yllätys. Vauhti oli heti alusta asti hyvin lähellä kärkeä, joten odotukset olivat varsin korkealla. Aika-ajoissa Aku ajoi neljänteen ruutuun,  ja tavoitteena oli auttaa luokassa toisena oleva Franco Nespoli mestaruuteen.

Ensimmäisessä lähdössä Aku nousi muutaman kierroksen tiukan taistelun jälkeen johtoon. Luokan kärjessä käydään todella kovaa ja tasaista kamppailua ja ajaminen on todellista kilpa-autoilua. Akun ajopari Alberto Bergamaschi siirtyi kuljettajan penkille noin 35 minuutin jälkeen ja tuli neljäntenä maaliin. Aku voitti samalla nuorten luokan.

Toinen kilpailu oli lähes toisinto ensimmäisestä eli Aku nousi johtoon alkukierroksilla ja sai jopa pienen kaulan toisen ja kolmantena tuleviin. Kuljettajan vaihto tapahtui jälleen 35 minuutin ajon jälkeen ja Bergamaschi pääsi ajovuorolleen johtoasemassa. Hän kävi kovaa kamppailua kahden muun kuljettajan kanssa ja onnistui ajamaan voittoon! Eli Aku pääsi keskimmäiselle palkintokorokkeelle heti ensimmäisenä kisaviikonloppuna.

Kausi alkaa olla lähes paketissa, ehkä muutama kilpailu vielä syksyllä mahtuu kalenteriin, mutta nyt keskitytään ensi kauden suunnitteluun.

Tässä vaiheessa on syytä kiittää kaikkia, jotka tekivät kaudesta mahdollisen: Niinivirta Transport, OnlineSolutions, HuoltoRengas Laiho, Aercopter, Kobra ja kaikki muut tavalla tai toisella Akua tukeneet!

KIITOS !
 

« Edellinen sivu