Uutiset

TYÖVOITTO RED BULL RINGILTÄ!

 

Viikonloppu Itävallan Red Bull Ringillä alkoi Akun osalta ongelmien kera. Vapaissa harjoituksissa auton ajettavuus ei ollut likimainkaan kohdallaan. Huolto muutti auton säätöjä toisiin harjoituksiin, mutta ongelmat eivät poistuneet. Ajettavuus ja jarrutunto olivat pahemman kerran kateissa.

Lauantain aika-ajoon autoa muutettiin edelleen, ja jarrut uusittiin lähes kokonaan. Hieman epävarma olotila oli vallalla aika-ajoihin lähdettäessä. Ensimmäisten aika-ajojen jälkeen todettiin, etteivät tehdyt muutokset olleet auttaneet. Toinen aika-ajo ajettiin heti ensimmäisten jälkeen, ja Aku lähti uusilla renkailla yrittämään heti alussa nopeaa kierrosta. Suunnitelma meni kuitenkin totaalisesti pieleen, kun Aku aivan kierroksen lopussa pyörähti ja kaikki neljä rengasta menivät pilalle. Onneksi Aku kuitenkin pääsi nopeasti varikolle, ja autoon vaihdettiin ainoat käytettävissä olleet käytetyt renkaat.  Niillä Aku sai ajettua kohtuullisen hyvän kierroksen, ja piti paalupaikkaa hallussaan aina viimeiselle minuutille asti, kunnes sarjassa toisena oleva Tobias Tauber onnistui alittamaan Akun ajan kymmenyksellä.

Aika-ajon jälkeen suurin huolenaihe oli kuitenkin auton ajettavuus. Aku huomasi myös tasauspyörästön lukon alkaneen luistaa. Kaiken lisäksi jälkikatsastuksessa haluttiin tarkistaa autojen turboahtimet, joten huolto sai tehdä töitä yöhön asti, jotta kaikki saatiin kuntoon. Ajettavuusongelmiin päätettiin hakea ratkaisua uusilla iskunvaimentimilla.

Sunnuntai-aamuna ennen ensimmäistä kilpailulähtöä oli kaikilla tiimin jäsenillä tavallistakin epävarmempi olo. Olivatko kaikki pultit ja mutterit suurremontin jäljiltä kiinni? Toimivatko uudet iskarit yhtään sen paremmin kuin vanhatkaan? Näihin kysymyksiin Aku lähti paalupaikalta hakemaan vastauksia.

Kohtuullisen hyvän lähdön jälkeen Aku piti johtopaikkaa hallussaan koko kilpailun ajan ja saattoi lopussa jopa hieman höllätä vauhtia. Neljäs peräkkäinen voitto vankisti asemia Trofeo Europen kärjessä! Lähdön jälkeen jälkikatsastuksessa autojen iskunvaimentajat tarkistettiin, ja toiseksi tulleen Tobias Tauberin auto todettiin sääntöjen vastaiseksi. Tästä seurasi luonnollisesti hylkäys, joten toiseksi nousi portugalilainen Jorge Rodrigues ja kolmanneksi italialainen Giacomo Spezzabria.

Suurin helpotuksen aihe oli auton ajettavuus, joka parantui iskunvaimentajien vaihdolla merkittävästi. Toiseen kilpailulähtöön säätömuutoksia ei enää tehty, ja tavoitteena oli iskeä heti alussa Tauberin kantaan. Aku kuitenkin epäonnistui lähdössä, ja sijoitus putosi muutamalla pykälällä. Akulla oli vielä kaikki aika-ajot ja ensimmäisen lähdön ajetut renkaat alla, joten Tauberin tavoittaminen ei tällä kertaa onnistunut. Kilpailun nopein kierros ja siitä tullut lisäpiste lämmittivät kuitenkin mieltä. Eli voittoon ajoi Italian Tobias Tauber, toiseksi Aku ja kolmanneksi Italian Manuel Villa.

Sarjatilanteessa Aku teki jo varsin mittavan kaulan ennen toisena olevaa Tauberia. Jäljellä on kaksi kilpailua, syyskuun alussa ajettava Imola ja lokakuun puolivälissä ajettava Monza. Päivitämme pistetilanteen sivuille, kunhan Abarth saa virallisen tilanteen laskettua.

 


« Edellinen sivu