Uutiset

Akulle tuplavoitto Spassa!

 

 

Legendaarinen Span rata toimi näyttämönä Akun lähes täydelliselle kisaviikonlopulle. Aika-ajoissa sijat 2. ja 1. sekä molempien kilpailujen voitto kertovat omaa kieltään kilpailutapahtumien hallinnasta.

Ensimmäinen aika-ajo ajettiin märällä radalla, mutta sade oli jo loppunut. Vettä oli kuitenkin niin paljon radalla, ettei slickseillä ollut järkevää lähteä onnea koittamaan. Sadekelin renkailla voi ajaa kuitenkin vain yhden nopean kierroksen, sen jälkeen renkaiden suorituskyky putoaa merkittävästi. Nopealla kierroksella Aku teki viimeisessä shikaanissa jarrutusvirheen, ja paalupaikka oli mennyttä.

Toinen aika-ajo oli Akun näytöstä. Peräti 1.9 sekunnin ero toiseksi tulleeseen Italian Tobias Tauberiin osoitti, ettei vauhtivarat olleet ehtyneet Mugellon jälkeen.

Sama tahti jatkui ensimmäisessä kilpailulähdössä. Todella hyvän lähdön ottanut Aku ohitti paalupaikalta lähteneen Manuel Villan jo ennen ensimmäistä mutkaa ja sen jälkeen muilla ei ollut mahdollisuuksia vastata vauhtiin ja Aku ajoi ruutulipulle voittajana.

Toinen lähtö alkoi samalla tavalla, mutta kolmannella kierroksella nopeassa Pouhon-mutkassa Akun auto lähti huimaan luistoon, ja teräskaide vilisi alle metrin päässä. Kuin ihmeen kaupalla Aku sai auton takaisin radalle ja pystyi jatkamaan kilpailua. Vauhtia oli lähes 200 kmh, joten täystuho oli lähellä! Seikkailun seurauksena Aku putosi sijalle kolme, mutta nousi jo seuraavan kierroksen aikana johtoon, ja piti sen aina ruutulipulle asti. Lopussa Tobias Tauber pääsi lähelle, mutta onneksi Akun auto ja renkaat kestivät maaliin asti.

Tuplavoitto nosti Akun Trofeo Europe-sarjan johtoon, joten seuraavaa osakilpailua Itävallan Red Bull Ringillä elokuussa odotetaan vesi kielellä!

Kuvia Spasta tulossa Galleriaan lähiaikoina...


« Edellinen sivu