Uutiset

Mugellossa avausvoitto!

Akun vauhti Mugellossa oli ensimmäisistä harjoituksista alkaen vakuuttavaa. Kaikki tuntui toimivan mainiosti heti vapaissa harjoituksissa, ja autoon tehtiin vain pieniä muutoksia. Viime kauden kokemukset Mugellon radan rasittavuudesta olivat kuitenkin vielä kirkkaana mielessä, joten ylimääräiseen tyytyväisyyteen ei ollut varaa.

Aika-ajoihin lähdettiin taktikoimaan, sillä renkaiden kestävyys tulisi olemaan avainasemassa. Aku ajoi vain kolme nopeaa kierrosta ja jäi sen jälkeen varikolle odottamaan muiden suorituksia. Kaikki näyttikin hyvältä, kunnes Manuel Villa onnistui tekemään 7 tuhannesosaa paremman ajan. Aku lähti takaisin radalle ja oli parantamassa aikaansa kahdella ensimmäisellä sektorilla, mutta viimeisissä mutkissa oli hitaampia autoja edessä, eikä aikaparannusta tullut. Eli ensimmäisessä aika-ajossa kakkosruutu.

Toiseen aika-ajoon Aku lähti hieman sisuuntuneena, ja ajoi heti toisella kierroksella yli puoli sekuntia paremman ajan kuin ensimmäisessä aika-ajossa. Kova puristus vaati kuitenkin heti veronsa, ja vasemman eturenkaan runko hajosi. Akun hyvä aika pysyi kuitenkin nopeimpana aika-ajon loppuun asti.

Aika-ajon jälkeen alkoi kuumeinen pohdinta parhaan mahdollisen taktiikan luomiseksi. Täysillä ajaminen aiheuttaisi vääjäämättä rengasrikon, joten Aku päätti tarkkailla tilannetta ja säädellä vauhtia tarpeen mukaan.

Ensimmäisessä kilpailussa Aku näytti heti lähdössä taivaan merkit muille ja otti ehkä yhden uransa parhaista starteista. Kilpailu eteni Akun täydellisessä hallinnassa, ja varikkomuurilta kehotettiin ottamaan rauhallisesti. Johto oli jo yli kymmenen sekuntia, ja tarkoitus oli ajella riskittömästi maaliin. Abarthin oikea pyörän napa päätti kuitenkin hajota kesken kaiken, ja keskeytys oli ainoa vaihtoehto. Autoon oli vaihdettu uusi napa ja pyörän laakeri ennen Mugelloa, joten tässä kohtaa ei voi muuta kuin todeta osien laadun olevan riittämätön.

Kaiken huipuksi ensimmäisen kilpailun jälkeen autoja pidettiin todella pitkään Parc Ferme'ssä ja kilpailuinsinööri Heikki Kuusniemi pääsi auton kimppuun vasta kun aikaa toiseen lähtöön oli 45 minuuttia. Heikki teki uskomattoman työn ja vaihtoi Akun autoon vetonivelen, olka-akselin ja jarrut ajoissa! Akulle jäi jopa minuutin verran aikaa keskittyä ennen toista lähtöä.

Lähtöön päästiin hieman epäuskoisissa tunnelmissa, sillä auton kestosta ei ollut kovin suuria takeita. Aku otti kuitenkin jälleen hyvän lähdön ja ajoi toisten vauhtia tarkkaillen ja autoa säästäen. Ero muihin kasvoi hiljalleen ja maaliin pääsy alkoi näyttää mahdolliselta. Viimeisellä kierroksella auto alkoi täristämään voimakkaasti. Sitkeä yritys kuitenkin palkittiin ja auto kesti maaliin asti. Kisan jälkeen havaittiin jälleen vasemman eturenkaan rikkoutuneen, mutta onneksi ilmat pysyivät renkaan sisällä!

Palkintojenjaossa järjestäjillä oli lipputuntemus hieman hukassa, sillä Aku ja portugalilainen Jorge Rodrigues totesivat kaikkien lippujen olevan italialaisia...

Mugellon kilpailu osoitti Akun vauhdin olevan niin hyvää, että Trofeo Europan voitto on täysin mahdollinen. Auton luotettavuudesta täytyy huolehtia erityisen hyvin, sillä toiseen keskeytykseen ei ole varaa. Seuraava kilpailu ajetaan Spassa heinäkuussa.

« Edellinen sivu