Uutiset

Kausi käyntiin voitokkaasti!

Kauden ensimmäinen FinRace-viikonloppu Alastarolla toimi samalla näyttämönä FinR1400T-luokan ensiesiintymiselle Suomessa. Vaikka autoja olisi tietysti saanut olla paljon lisää, oli luokan herättämä mielenkiinto kiva havaita. Varikolla auton hankkimista tai rakentamista harkitsevia oli varsin paljon.

Itse kilpailu osoitti luokan konseptin toimivaksi. Seat ja Abarth vaikuttivat hyvinkin tasaväkisiltä, joten isoja muutoksia sääntöihin tuskin tarvitaan.

Akun aika-ajot menivät totaalisesti mönkään ajanottojärjestelmän toimimattomuuden takia. Ylimääräisen varikkokäynnin jälkeen ajanotto alkoi toimia, mutta ainoalla nopealla kierroksella jarrut tekivät tenän ja tuloksena oli viimeinen lähtöruutu.

Lauantain kilpailussa Aku sai kuitenkin erittäin hyvän lähdön ja nousi ensimmäisen kierroksen aikana jo toiseksi. Honda-luokassa ajanut ja lähtöä johtanut Antonov sai vielä kaiken lisäksi Stop and Go-rangaistuksen, joten Akulla oli varsin helppo työ ajella ensimmäisenä maaliin.

Sunnuntain lähtö ei myöskään tarjonnut isompaa dramatiikkaa, vaikka sääolosuhteet olivat heittää oman haasteensa kilpailijoille. Juuri ennen lähtöä sadekuuro kasteli rataa ja hetken näytti jo siltä, että ajamisesta tulee todella vaikeaa. Loppua kohden sade kuitenkin laantui, eikä olosuhteet aiheuttaneet ongelmia. Aku ajoi ruutulipulle lähdön toisena ja samalla FinR1400T-luokan voittajana.

Alastaron kilpailu toimi hyvänä testinä kesäkuussa ajettavaa Mugellon kilpailua varten. Jousituksessa on selkeitä parannuskohteita, joihin BigeM-guru Marko Rämänen pureutuu heti kilpailun jälkeen.

Galleriassa uunituoreita kuvia Alastarolta!

Valmistautuminen Euroopan kauteen on alkanut, joten odotettavissa on helteisiä ja kovia kisoja!

 


« Edellinen sivu