Uutiset

Aku testasi Formula Abarthia

Aku ajoi elämänsä ensimmäiset kilometrit nykyaikaisella formulalla Franciacortan radalla Italiassa tällä viikolla. Alla oli Prema Powerteamin Formula Abarth FA10. Autossa on periaatteessa sama moottori kuin Akun Asseto Corsessa, mutta painoa luonnollisesti huomattavasti vähemmän. Vaihteistona on Sadevin 6-vaihteinen sekventiaalilaatikko.

- Oli kieltämättä mielenkiintoinen kokeilu. Auto on erittäin tarkka ajettava, ja ajotyyliä on kyllä muutettava melkoisesti etuvetoisen koppiauton jäljiltä. Neljän tunnin sessio oli tottumiseen hiukan lyhyen puoleinen, mutta varsin hyviä aikoja sain kuitenkin ajettua. Erityisesti aikaero kärkeen oli yllättävän pieni. Jarrutin edelleen liian aikaisin, kun alle 500 kiloa painava formula pysähtyy kuin seinään. Mutta mutkiin voi mennä uskomattoman kovaa sisään kun pitoa riittää downforcen ansiosta, kertoi kokeiluunsa varsin tyytyväinen Aku.

Akun aika oli koko joukon kuudenneksi paras, ja aikaero kärkeen oli noin sekunti. Ensikertalaisten joukossa Akun aika oli nopein. Galleriassa kuvia, käykää katsomassa!

Akun testiohjelman jatko lyödään lukkoon lähipäivinä ja neuvottelut ensi kauden sarjasta jatkuvat.

 


 

« Edellinen sivu