Uutiset

Aku palasi palkintopallille Monzan finaalissa.

Kauden viimeinen Trofeo Abarth-sarjan kilpailu ajettiin Monzan radalla Italiassa. Aku oli koko viikonlopun ajan hyvässä vauhdissa. Lauantain aika-ajoissa tuloksena oli kolmannet lähtöruudut molempiin sunnuntain kilpailuihin. Harjoitusten aikana Abarthin vetonivel aiheutti mekaanikoille harmaita hiuksia, kun vasemman puolen niveliä hajosi peräti kaksi kappaletta. Vikaa haettiin Abarthin insinöörien kanssa pitkään, ja varsinainen syy on ilmeisesti vetonivelen valmistajan mitoitusvirhe. Niveleen tehdyn muutoksen jälkeen ongelmat poistuivat.

Sunnuntain ensimmäinen lähtö oli jo ennen aamuyhdeksää paikallista aikaa, ja yö oli varsin kylmä. Eli luvassa oli varsin haastava kilpailu. Lähtö sujui hyvin ja Aku nousi ensimmäisellä kierroksella johtoon. Tiukan taistelun jälkeen Aku tuli maaliin toisena, joten tavoitteena ollut paluu palkintokantaan onnistui.

Toinen lähtö onnistui myös hyvin ja taistelu jatkui tasaisena kuuden auton kesken. Kolmannella kierroksella Akun oikea etupyörä osui toiseen autoon ja todennäköisesti raidetanko vääntyi. Näin ollen keskeytys kauden viimeisessä lähdössä oli tosiasia.

Akun ensimmäinen kausi kansainvälisillä radoilla on nyt takana, ja pikaisena yhteenvetona voidaan todeta kauden sujuneen hienosti kaikkien tavoitteiden ylittyessä. Suunnitelmat ensi kautta varten ovat työn alla, ja tavoitteena on päästä uralla eteenpäin. Hienot ajosuoritukset on huomioitu, ja toivon mukaan neuvottelut tuottavat tulosta.

Tarkempi kooste Akun kaudesta on tulossa, mutta tässä kohtaa on hyvä todeta kauden onnistuneen vain ja ainoastaan yhteistyökumppaneiden ansiosta. Eli isot kiitokset Niinivirta Transportille, Online Solutionille, Aercopterille ja HuoltoRengas Laiholle!

 

« Edellinen sivu