Uutiset

ensimmäinen virallinen abarth-kilpailu takana

 

Akun kauden ensimmäinen Trofeo Abarth-kilpailu on ajettu. Vauhti parani selvästi lauantaina autoon tehtyjen päivitysten jälkeen, ja Aku ajoi aivan samoja kierrosaikoja kärjen kanssa! Päivän ensimmäisessä kilpailussa Aku paransi sijoitustaan kierros kierrokselta, ja nousi taistelemaan jo kuudennesta paikasta. Ohitus onnistuikin, mutta juuri ennen sitä oli turva-auto tullut radalle, ja Aku päästi ohittamansa kilpakumppanin takaisin ohi rangaistukselta välttyäkseen. Turva-auton takana tultiinkin sitten maaliin asti. Sen verran oli onneakin mukana, että turva-auto takana ajettaessa Akun Abarth pyysi ystävällisesti sammuttamaan moottorin. Sitä Aku ei toki tehnyt, mutta huomasi auton olevan täysin tehoton. Varikkopilttuussa Abarthin insinöörit tutkivat auton elektroniikkaa, ja löysivät syyn kiukuttellun. Dump valven ohjauksen johto oli ottanut kiinni pakosarjaan ja aiheuttanut oikosulun. Eli tällä kertaa korjaukseen riitti pätkä eristysnauhaa ja uusi sulake.

Paikalla ollut media kiinnostui Akusta ensimmäisen lähdön jälkeen ja Aku pääsi antamaan ensimmäisen virallisen haastattelun ulkomailla. 

Toinen lähtö ei onnistunut ihan nappiin, mutta ensimmäisessä mutkassa Aku oli pääsemässä muutamasta kilpakumppanista ohi... valitettavasti kuitenkin vasen etupyörä osui toiseen autoon ja vanne rikkoutui. Vaikka varikolla renkaanvaihto sujui ongelmitta olivat muut karanneet jo kierroksen päähän, joten kilpailu meni testauksen merkeissä.

Vauhti oli kuitenkin auton kuntoon saamisen jälkeen erittäin hyvää, joten kahden viikon päästä ajetaavaa Misanon kilpailua odotetaan innolla! Silloin toivottavasti auto saadaan jo aika-ajoon huippuiskuun.

Kiitokset Niinivirta Transport Spa:lle, OnlineSolutions Oy:lle ja HuoltoRengas Laiholle! Kokemus oli hieno. Kuvia viikonlopusta tulossa galleriaan ja Facebookiin... Käykää katsomassa!


« Edellinen sivu