Uutiset

V1600-mestari Aku Pellinen Abarthin ohjaimiin

V1600 CUPin tuore Suomen mestari Aku Pellinen osallistuu marraskuun 20.-21. päivä Italian Varanossa ajettavaan Abarth 500 CUPiin. Vasta 17-vuotias suomalaislupaus pääsee mittaamaan vauhtiaan kiven kovia ammattilaisia vastaan, sillä Pellisen seuraksi lähtöruudukkoon asettuu myös entisiä F1- ja vakioautojen MM-sarjan WTCC -kuljettajia Giorgio Pantanon johdolla.Viikonloppuna ajetaan kaksi kilpailulähtöä, ja sijoitukset ratkaistaan yhteispisteiden perusteella. Pellinen on ensimmäinen suomalaiskuljettaja Abarth-merkkiluokassa.

- Suomessa kausi on ohi, joten on kiva lähteä tutustumaan uuteen ympäristöön ja kalustoon. Menestyspaineita ei juurikaan ole, mutta lähtöjen palkinnot ovat ihan mukavat ja ne on valittu ensi kauden sarjaan osallistumisen helpottamiseksi. Jaossa on muun muassa renkaita ja ilmoittautumismaksuja ensi kautta silmällä pitäen, joten niitä tavoitellaan, toteaa Pellinen.

Uudestakaupungista Euroopan moottoriradoille ponnistava Pellinen ajaa CalleaTechCenterin ylläpitämällä Abarthilla. Tiimi voitti Abarthin Euroopan -sarjan tänä vuonna, joten kaluston pitäisi olla huippuluokkaa.

Lisätietoja: Jukka Pellinen, jukka.pellinen@uta.fi, 050 598 5927

« Edellinen sivu