Uutiset

Aku palkittiin palkintogaalassa15.01.2015

AKK-Motorsport ry palkitsi menestyneet suomalaiskuljettajat palkintogaalassa Jyväskylässä. Aku vastaanotti kaksi palkintoa, yhden ETCC-sarjan (European Touring Car cup) SMT-luokan kolmannesta sijasta ja yhden Seat Cupra Cupin Junior-luokan voitosta.

Nyt on aika suunnata katseet kohti alkavaa kautta. Siitä on tulossa hieno, uusia mielenkiintoisia asioita on luvassa... Pysykää kanavalla!

Lue lisää »

Aku vaihtoi ETCC-sarjan Seat Leon Eurocup-osakilpailuun10.09.2014

Aku teki yhden autourheilu-uransa isoimmista päätöksistä. Vaakakupissa olivat samana viikonloppuna 27.-28. syyskuuta Italiassa ajettavat vakioautojen arvokilpailut: FIA ETCC-sarjan päätösosakilpailu Pergusassa ja Seat Leon Eurocupin toiseksi viimeinen osakilpailu Monzassa.

FIA ETCC-sarjan luokkajohdossa ennen finaaliosakilpailua ajava Aku ei osallistu sarjan päätösosakilpailuun vaan kilpailee samaan aikaan Seat Motorsport Italian väreissä tuliterällä Seat Leonilla Monzassa.

- Tämä oli vaikea ja iso päätös. Kauden aiemmat suoritukset noteerattiin Italiassa ja Italian Seatin virallinen kilpatalli tarjosi mahdollisuuden ajaa tuliterällä ja uudenmallisella Leon Cup Racer-autolla Monzassa. Päätös ei sisällä urani suhteen muuta riskiä kuin sen, että jää arvoitukseksi, mitä mahdollinen luokkavoitto FIA ETCC –sarjassa olisi tuonut tullessaan.

- Lämmittää mieltä, että saavutukseni tällä kaudella on huomioitu. Ja tämä on hieno mahdollisuus ensi kauden sopimuksia silmälläpitäen, josta olemme jo Italian Seat Motorsportin kanssa käyneet alustavia keskusteluja. Monzassa on paikalla kilpailua seuraamassa muun muassa Seatin Sportin tallipäällikkö Jaime Puig.

- En ole koskaan aiemmin urallani ajanut täysin uutta kilpa-autoa. Nyt se tapahtuu ja täytyy vain pitää pää kylmänä, sillä taso Eurocupissa on todella korkea. Mutta toki leipää ne kaikki syövät, toteaa Aku tyytyväisenä.

Seat Leon Eurocup ajetaan tällä kaudella ensimmäistä kertaa uudella Seat Leon Cup Racerilla. Jo ensimmäinen kausi on ollut menestys ja mukana on ollut 25 kuljettajaa eri puolilta maailmaa. Aku on ensimmäinen suomalaiskuljettaja tässä sarjassa.

Lue lisää »

TUPLAVOITTO PAUL RICARDILLA25.04.2014

Aku aloitti kautensa murskaavasti ottamalla voitot molemmissa lähdöissä Ranskan Paul Ricardilla. Sateessa ajetut kilpailulähdöt olivat tiukkaa taistelua, ja Aku pystyi haastamaan jopa nopeammat WTCC-autot. 

Testit ennen kilpailua jäivät todella vähäisiksi, ja sadekelillä Aku ajoi Seatillaan ensimmäistä kertaa kilpailupäivänä. Näin ollen tulokseen on oltava enemmän kuin tyytyväinen!

Raportti koko viikonlopun tapahtumista tulossa, pysykää kuulolla!


Lue lisää »

AKU SEATILLA VAKIOAUTOJEN EM-SARJAAN24.03.2014

Aku ottaa askeleen urallaan eteenpäin ja ajaa Seat Leonilla vakioautojen EM-sarjan (ETCC). Sarja käsittää viisi osakilpailua, joista neljä ensimmäistä ajetaan vakioautojen MM-sarjan (WTCC) yhteydessä. Tämän lisäksi Aku ajaa kuusi osakilpailua Set Ibiza Cupra Cupissa Italiassa.

-          On mukava päästä ajamaan tehokkaammalla autolla ja vieläpä Kansainvälisen Autoliiton FIA:n arvosarjaa. Paikalla ovat myös kaikki MM-sarjan tehdastallit ja –kuljettajat, ja kun WTCC-sarjassa mukana on myös rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb niin sarjan mediajulkisuus on taattu. ETCC-sarja on loistava näyteikkuna näyttää taitojaan MM-sarjassa kilpailevien tallipäälliköiden suuntaan.

Aku on viime vuosien ajan tehnyt määrätietoista ja suunnitelmallista työtä noustessaan kohti vakioautojen kuninkuusluokkaa. Viime kaudella Aku voitti Italian Seat Cupra Cupissa nuorten mestaruuden sekä ajoi sarjassa useita paalupaikkoja ja voitti sarjan ainoana kuljettajana viikonlopun molemmat lähdöt Imolassa.

-          Oma tavoitteeni on ajaa molempien sarjojen voitosta ja menestyä erityisesti kesäkuussa Belgiassa ajettavassa Span osakilpailussa, koska rata kuuluu suosikkieni joukkoon ja olen aina onnistunut siellä hyvin, toteaa Pellinen.

Aku ajaa yhteensä 11 kansainvälistä kilpailua kaudella 2014, joten kokemusta karttuu paljon. Tämä auttaa matkalla kohti tavoitteena olevaa ammattilaisuutta. ETCC-sarjan ensimmäinen kilpailu on pääsiäisenä Ranskassa Paul Ricardin radalla.

Lue lisää »

Kausi paketissa - Monzassa huippuvauhti - Nuorten luokan voitto sarjassa!11.10.2013

Seat Ibiza Cupra Cupin viimeinen osakilpailu ajettiin Monzassa 5.-6.10.2013. Edellisessä osakilpailussa sattuneen kolarin ja siitä johtuneen keskeytyksen takia Akulla ei enää ollut mahdollisuutta sarjan voittoon. Niinpä Aku ajoi jälleen tutun ajoparin Franco Nespolin kanssa. 

Aku jatkoi vauhdillisesti siitä mihin Misanossa jäi. Harjoitusten nopein, aika-ajon nopein - eli ensimmäiseen kisaan oli helppo lähteä. Franco Nespoli aloitti ensimmäisen kisan paalupaikalta ja ajoi kärkijoukossa varmaa ajoa saapuen neljäntenä varikolle. Aku aloitti oman vuoronsa ajamalla kilpailun nopeimpia kierroksia yksi toisensa jälkeen ja kun kaikki kuljettajat olivat käyneet varikolla, oli Aku toisena Dennis Malyshevin jälkeen. Muutaman kierroksen jälkeen Aku ohitti Malyshevin ja siirtyi johtoon. Malyshev antoi hyvän vastuksen aina viimeiselle kierrokselle asti, mutta Aku ei antanut ohitusmahdollisuutta, joten kauden kolmas voitto oli tosiasia.

Toisessa lähdössä Aku oli aloitusvuorossa. Sääntöjen mukaan ensimmäisen kilpailun kahdeksan nopeinta lähtevät käännetyssä järjestyksessä, eli kahdeksas lähtöruutu olisi normaalissa tilanteessa kuulunut Akulle. Misanon kilpailussa tuomaristo antoi kuitenkin Akulle vähintään kyseenalaisen rangaistuksen kolarista, joten lähtöruutu huononi vielä kolme sijaa. 

Onneksi säänhaltija toi Monzaan sadepilviä, eli tulossa oli kauden ensimmäinen varsinainen sadekisa. Lähtö suoritettiin turva-auton takaa ja heti lähdön tapahduttua Aku aloitti nousun kohti kärkeä. Vauhti oli omaa luokkaa ja vain kahden täyden kierroksen jälkeen Aku nousi kisan kärkeen! Aku ehti kasvattaa johdon lähes kolmeen sekuntiin ennen varikkostoppia, joten Francolle pedattiin hyvät asetelmat. Hän ei kuitenkaan pystynyt pitämään johtoa, mutta taisteli kuitenkin kärkijoukossa. Toiseksi viimeisellä kierroksella Franco nousi toiseksi ja yritti vielä ohittaa Malyshevin. Autot kuitenkin osuivat toisiinsa ja Seatista taittui tukivarsi... Eli yksi keskeytys lisää kauden lopuksi.

Kauteen ei kuitenkaan voi olla kauhean pettynyt, sillä aina kun auto oli kunnossa, oli Aku mukana kärkikahinoissa. Nuorten luokan voittokin lämmittää mieltä, eikä kolmas sija kokonaistilanteessa ole huono saavutus. 

Tässä vaiheessa jatkuu ensi kauden suunnittelu ja on aika esittää nöyrä kiitos kaikille tukijoille. Ilman Niinivirta Transport Spa:n, Niinivirta European Cargo Oy:n, Aercopter Spa:n, HuoltoRengas Laihon, OnlineSolutions Oy:n ja  Kobra ajoasujen tukea ei menestys olisi ollut mahdollinen.

KIITOS!! 

Lue lisää »

SEAT-KAUSI JATKUU - MISANOSSA ILTAKISA19.09.2013

Seat Ibiza Cupra Cup jatkuu kesätauon jälkeen Misanon upealla radalla. Se on yksi harvoista radoista, jonka valaistus on riittävä iltakisoja varten. Tulevana lauantai-iltana ajetaankin kauden ainoa iltakilpailu.

Akulla on pohjalla vahva kisa Imolassa, joten tavoitteena on jatkaa samaan malliin. Ajotauko tuskin haittaa, koska Misanon rata on tuttu aiemmista kilpailuista ja testeistä sekä koppiautoilla että formuloilla. Sarjan voitto on edelleen mahdollinen, joten kaasu pohjassa mennään varmasti alusta asti.

Lähdöt näytetään televisiossa suorana lähetyksenä Nuvolari-kanavalla. Kanava näkyy myös Suomessa verkossa osoitteessa www.italiasmart.tv. Nuvolari on verkossakin maksullinen, mutta onneksi edullinen 2.99€/kk. Tällä hetkellä on menossa kampanja, jonka aikana kanavat näkyvät ilmaiseksi 7 päivän ajan. Vain rekisteröityminen vaaditaan.

Joka tapauksessa uutisia viikonlopun tapahtumista sekä kotisivuilla että Facebookissa! Stay tuned...

 


Lue lisää »

Palaset loksahtivat kohdalleen Imolassa29.07.2013

Seat Motorsport Italia ja Niinivirta Transport järjestivät Akulle tilaisuuden ajaa yksin Seat Ibiza Cupra Cupin Imolan osakilpailussa. Aku osoitti olevansa luottamuksen arvoinen ja esitti koko viikonlopun suvereeneja ajosuorituksia ollen nopein kaikilla ajojaksoilla aina vapaista harjoituksista viimeiseen kilpailulähtöön asti.

Imola on vaativa rata ja se on aina kuulunut Akun suosikkeihin. Imolassa ajetaan oikeasti kovaa ja sieltä löytyy useita nopeita ja haastavia kaarteita, joten pikkuratojen jarrutus-kääntö-kaasutus-ajotyylin voi unohtaa. 

Keskikesällä Italian kuuma ilmasto tuo omat haasteensa, eikä Imolassa ollut nytkään kylmä. Lämpömittari pysytteli koko viikonlopun 35 asteen tienoilla ja kun kosteusprosentti on korkea, tuntuu lämpö vielä selvemmin. Ennakkovalmistautuminen onkin aloitettava hyvissä ajoin.

Hetkittäin epäonni yritti pilata Akun kisaa Imolassakin. Aika-ajoihin lähdettäessä ei Seatin ohjaustehostin toiminut. Tallin mekaanikot hääräsivät auton ympärillä yli 10 minuuttia ja saivat kaikeksi onneksi tehostimen toimimaan. Tärkein työkalu korjauksessa oli 2 kilon pajavasara... Tapahtuma nostatti adrenaliinipitoisuudet sen verran korkealle, että Aku tarvitsi vain 4 nopeaa kierrosta ja tuli sen jälkeen takaisin varikolle. Tämä riitti paalupaikaan, joten rengastilanne oli todella lupaava: molempiin lähtöihin säästyi uudet renkaat!

Ensimmäisen kilpailun alla epäonni muistutti jälleen olemassaolostaan, kun lämmityskierroksella Akun Seat alkoi käydä kolmella sylinterillä. Aku ehti onneksi tulla varikolle ja tallin insinöörit resetoivat auton tietojärjestelmän. Tämä auttoi, eikä itse kilpailussa ollut muuta jännitettävää kuin auton kestäminen maaliin asti. Aku teki alkukierroksilla 12 sekunnin eron toisiin ja toi lopulta auton varmasti maaliin asti. Kauden avausvoitto oli vihdoin saavutettu.

Seat Ibiza Cupra Cupin toisen kilpailun lähtöjärjestys määräytyy ensimmäisen kilpailun perusteella siten, että kahdeksan ensimmäisen lähtöjärjestys käännetään. Eli voittaja lähtee kahdeksannesta ruudusta, toinen seitsemännestä jne. Näin ollen Akun lähtöruutu toiseen kilpailuun oli kahdeksas.

Lähtö sujui kohtuullisesti ja sija kerrallaan Aku nousi kohti kärkeä. Pitkään kilpailua johtanut Capra oli varsin hankala ohitettava ja Aku ohitti hänet kilpailun toiseksi viimeisellä kierroksella. Akusta tuli samalla kauden ensimmäinen tuplavoittaja.

Sarjatilanne tasoittui huomattavasti ja Akulla on edelleen mahdollisuus päästä tavoitteeseen eli sarjan voittoon. Aiemmat keskeytykset aiheuttivat kuitenkin niin suuren pistemenetyksen, että helppoa sarjan voittaminen ei tule olemaan ja se vaatii oman täydellisen loppukauden lisäksi sarjajohtaja Pellegrinellin epäonnistumista. Täysillä mennään joka tapauksessa kauden loppuun asti!

Nyt sarjassa on kesätauko ja seuraava kilpailu on Misanossa syyskuun puolivälin jälkeen. Aku ajaa testejä vielä ennen Misanoa, joten loppukausi näyttää varsin hyvältä.

 


 

Lue lisää »

TEKNIIKKAONGELMIA JA ONNEA FRANCIACORTASSA23.05.2013

Vallelungassa alkaneet tekniikkaongelmat jatkuivat koko viikonlopun Seat Ibiza Cup Italian osakilpailussa Franciacortassa viikonloppuna. Autoa vaivasi tehottomuus, joka kaiken lisäksi paheni koko ajan. Lisäksi aika-ajossa auton ohjaustehostin lakkasi toimimasta. Talli vaihtoi autoon huiman määrän uusia osia, mutta tehoja ei saatu normaalitasolle.

Aika-ajot antoivat jo viitteitä tehonpuutteesta, mutta varsinainen ongelma oli kuitenkin ohjaustehostin. Ohjaus muuttui todella raskaaksi, eikä varsinaisesta kilvanajosta voinut puhua. Sijoitukseksi jäi 8. Talli vaihtoi ohjaustehostimen uuteen, ja toivo paremmasta eli.

Sunnuntaiaamuna alkoi toivottu sade, joka kuitenkin päätti loppua ennen kilpailulähtöä. Rata oli kuitenkin sen verran märkä, että kilpailun johdolta tuli Wet race-määräys, eli kaikki lähtivät sadekelin renkailla. Aku sai kohtuullisen lähdön, mutta varsin nopeasti kävi selväksi ettei autolla voinut tavoitella parempia sijoituksia – tehoa ei yksikertaisesti ollut. Tuskainen kilpailu päättyi vihdoin sijalle 10.

Lähtöjen välissä talli jatkoi osien vaihtamista. Ongelma oli se, ettei auton vikamuistiin ollut jäänyt vikakoodeja ja tiedonkeruun perusteella ahtopaineet olivat kunnossa. Ensimmäisessä lähdössä oli polttoainetta kuitenkin kulunut yli 20 litraa vähemmän kuin muilla! Eli jotain oli pahasti vialla.

Myös Italian tv huomioi Akun ongelmat ja haastatteli Akua ensimmäisen kilpailun jälkeen suorassa lähetyksessä. Haastateltavan mielialat olivat varsin erilaiset kuin Vallelungassa...

Toiseen lähtöön mentiin varsin sekavin tuntein. Vian paikallistaminen ei ollut onnistunut ja osia oli vaihdettu lähes arvaamalla. Lähdön tapahduttua kilpailu eteni tuttuun tapaan eli sijoitus huononi vähitellen. Varikkopysähdykseen tultaessa puuttui kuitenkin onnetar peliin turva-auton muodossa. Ajoitus oli täydellinen ja turva-auton poistuttua Aku oli yhtäkkiä toisena! Vauhti oli kuitenkin edelleen kateissa ja muutama auto ehti ohittaa Akun ennen seuraavaa onnenpotkua. Sade alkoi uudelleen ja Akun vauhti suhteessa muihin parani selvästi. Sade kuitenkin tiheni niin paljon, että turva-auto otettiin radalle uudestaan ja lopulta kilpailu lopetettiin ennenaikaisesti punaisella lipulla. Neljäs sija ja nuorten luokan voitto olivat todellinen lottovoitto näissä olosuhteissa. Sarjatilanne pysyi vielä kohtuullisena ja kun kisaviikonloppuja on vielä viisi jäljellä, pysyvät alkuperäiset tavoitteet voimassa.

Tallipäällikkö Davide Bernasconi menetti viikonlopun takia yöunensa ja Akun auto purettiin jo sunnuntai-iltana tallin päämajassa. Maanantaina vika lopulta löytyi. Ahtopuolelta oli paineputki murtunut ja kyseinen putki sijaitsee ahtopainetunnistimen ja moottorin välissä. Siksi tunnistin näytti normaaleja ahtopaineita, moottoriin vain kaikki paineet eivät koskaan päässeet.

Akulle järjestettiin tiistaina testipäivä Franciacortan radalla. Näin päästiin tekemään vertauksia kohtuullisella tarkkuudella sunnuntain suorituskykyyn. Jo ensimmäinen kierros kertoi moottoritehojen olevan kunnossa. Päivän lopuksi tehtyjen laskelmien perusteella voitiin todeta auton olevan tehojen puolesta kunnossa. Kierrosajat kertoivat aikojen vastaavan Vallelungan ensimmäisen lähdön tilannetta!

Seuraavaa kilpailua voi nyt odotella rauhallisin mielin. Se ajetaan Maggionessa kesäkuun puolivälin jälkeen. Talli aloittaa valmistautumisen jo nyt ja autoon tehdään varmuuden vuoksi tavallista isompi huolto.  

Lue lisää »

Seat-kausi jatkuu Franciacortassa16.05.2013

 

Seat Ibiza Cupra Cupin Franciacortan osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Italiassa. Aku odottaa kilpailulta avauskilpailua parempaa lopputulosta.

- Vallelungassa vauhti oli kohdallaan, mutta silti lopputulokset jäivät odotuksia laihemmiksi. Nyt talli on valmistautunut huolellisesti ja toivottavasti se myös näkyy. Itse lähden ajamaan taas paalupaikasta ja molempien kisojen voitosta, toteaa motivoitunut Aku. Eli Niinivirran väreissä oleva auto tullaan varmasti näkemään kärkikamppailussa.

Viikonlopun aikataulu on tuttu: lauantaina harjoitukset ja aika-ajo ja sunnuntaina kaksi kilpailulähtöä. Sääennusteet lupaavat taas lämmintä, mutta vaihtelevaa säätä. Tämä sopii Akulle varsin mainiosti ja Vallelungan perusteella luvassa on myös sadetanssia!

Tiedotamme tuttuun tapaan Facebookissa ja täällä, joten pysykää kanavalla!

Lue lisää »

AKU PALKINTOPALLILLE KAUDEN AVAUSKILPAILUSSA02.05.2013

Aku aloitti kautensa vahvasti Italiassa Vallelungan moottoriradalla  viikonloppuna. Hän  oli selvästi nopein koko viikonlopun ajan Italian Seat Ibiza Cupissa ajaen lauantain aika-ajoissa paalupaikalle. Sunnuntain ensimmäisessä kilpailussa Aku aloitti kilpailun suvereenisti ottaen peräti 18 sekunnin eron muihin ennen saapumistaan varikolle kuljettajan vaihtoon.  Akun ajopari, sveitsiläinen  Franco Nespoli joutui kuitenkin taipumaan kilpailun loppuosalla ja tuloksena oli neljäs sija. Outoa tilanteessa oli se, että heti varikkopysähdyksen jälkeen ero seuraaviin oli kaventunut yli kymmenen sekuntia, vaikka sääntöjen mukaan varikkopysähdyksen kesto on kaikilla sama.

Toisen lähdön aloitti Nespoli ja hän saapui kuljettajan vaihtoon kolmantena. Aku yritti tavoittaa edellä ajavia, mutta pieni ajovirhe vei lopulta mahdollisuudet parempaan sijoitukseen. Aku piti kuitenkin kolmannen sijan loppuun asti.

-          Viikonlopun vauhti oli erittäin hyvää, joten siinä mielessä lopputulos on kuitenkin pettymys. Varikkotoiminta täytyy saada jatkossa kuntoon, joten tallilla riittää töitä ennen seuraavaa kilpailua. Saimme kuitenkin hyvin pisteitä ja kausi on vasta alussa, joten tavoitteena oleva mestaruus on edelleen täysin mahdollinen, totesi Pellinen varikolla kilpailun jälkeen.

Aku ajoi Vallelungassa myös elämänsä ensimmäisen formulakilpailun. Vapaissa harjoituksissa vauhti oli odotuksia parempaa ja Aku oli alusta alkaen hyvin lähellä kärkeä. Iltapäivän aika-ajoon säänhaltija heitti oman mausteensa mukaan. Sade alkoi varsin rankkana juuri ennen h-hetkeä ja erityisesti huoltajilla oli vaikeita hetkiä, Akulla kun oli sadekelin renkaiden ja itse asiassa koko formulalla ajamisesta sateella kokemusta tasan 0 metriä… Huoli oli kuitenkin turha, sillä Aku oli mukana jopa paalupaikkataistelussa. Ensimmäisessä aika-ajossa sijoitus oli toinen. Viimeisellä nopealla kierroksella Aku oli kiinni paalupaikassa, mutta kierroksen lopulla tuli kaksi hitaampaa autoa eteen ja niiden ohittaminen pilasi kierroksen. Toisessa aika-ajossa oli tapahtumia varsin runsaasti. Akun edessä ajanut auto pyörähti ja Aku joutui väistämään turva-alueelle jääden sinne kiinni. Seurauksena oli punaiset liput eli aika-ajo keskeytyi. Akun auto nostettiin takaisin radalle ja miellyttävä yllätys oli se, että säännöt eivät olekaan samat kuin formula 1:ssä, eli Aku hyppäsi autoon ja ajoi varikolle. Nopeasti ylimääräiset hiekat pois ja matka jatkui. Aikaa jäi kuitenkin vain yhteen nopeaan kierrokseen. Se alkoikin mallikkaasti, mutta takasuoralla auto lähti vesiliirtoon ja törmäsi kanssakilpailijaan. Tuloksena kymmenes lähtöruutu…

Seat Ibiza Cup jatkuu toukokuun puolivälissä Franciacortassa. Ennakkotunnelmat ja tiedotukset löytyvät kotisivuilta ja Facebookista!

Lue lisää »

Akun kiireinen kausi alkaa Vallelungassa 25.04.2013

Tulevana viikonloppuna Aku aloittaa uuden kauden Vallelungan radalla Italiassa. Luvassa on todella kiireinen viikonloppu ja myös koko kausi on mukavan työntäyteinen. Pääosassa on Italian Seat IbizaCup, jossa ajetaan yhteensä seitsemänä viikonloppuna kaksi kilpailulähtöä, joten kilpailuja kertyy yhteensä 14! Kausi päättyy Monzan osakilpailuun lokakuussa.

Seat on uudistunut tälle kaudelle. Tärkeimmät uudistukset ovat moottorin tehon nousu 200 hevosvoimaan ja renkaiden muuttuminen oikeiksi racing-renkaiksi. Myös auton ulkoasu on kokenut lievän faceliftin ja Seatin Cup-auto on nyt ilmeeltään varsin agressiivinen.

- Kausi näyttää todella hyvältä, kun huomioidaan yleinen taloustilanne. Tästä iso kiitos kuuluu Niinivirta Transportille, erityisesti Paolo Ferraresi ja Airi Kuokkanen ovat olleet avainasemassa.  Saan ajaa Seatilla kokonaisen sarjan ja samaan aikaan minulla on käynnissä kehitysohjelma, jossa pääsen ajamaan myös tehokkaammilla autoilla. Olen ajanut formulatestejä usean päivän ajan ja Vallelungassa osallistun myös Formula Abarth-sarjan ensimmäiseen osakilpailuun. Kisakokemusta formulalla minulla ei vielä ole, mutta testien perusteella vauhti on varsin hyvää. Lähden ajamaan nousujohteista viikonloppua Abarthilla Vallelungassa, kertoo tilanteeseen selvästi tyytyväinen Aku.

Vallelungassa Seatit ajavat kaksi lähtöä ja Formula Abarthit kolme, joten sunnuntain Aku viettää lähes kokonaan radalla. Kisoja voi seurata reaaliajassa ja laitamme linkin tänne Akun sivuille, kunhan sen tietoomme saamme.

Tervetuloa mukaan kaudelle 2013, nyt se alkaa!


Lue lisää »

Akulla onnistuneet testipäivät Italiassa20.02.2013

Aku ajoi kauden ensimmäiset testit Italiassa. Perjantaina 15.2.2013 vuorossa oli Seat Ibiza Cupin virallinen testipäivä Misanon radalla. Päivä oli aurinkoinen, mutta hellerajat olivat kaukana lämpötilan pysytellessä kymmenen asteen tuntumassa.

Seat Ibiza Cupissa käytettävät autot ovat uusiutuneet viime vuodesta. Tehoa on tullut 20 hevosvoimaa lisää, välijäähdytin on suurempi ja taka-akseliin on tehty muutoksia.

Myös renkaat muuttuvat, tänä vuonna sarja ajetaan Dunlopin slickseillä. 

Testin aikana Aku ajoi yli 80 kierrosta ja vauhti oli varsin hyvää. Päivän päätteeksi paras aika oli koko joukon toiseksi nopein, joten testi oli varsin onnistunut. Aku ajoi samalla rengassarjalla koko päivän, joten renkaiden kestävyys ei ainakaan viileissä olosuhteissa muodostu ongelmaksi.

 

Maanantaina ja tiistaina testivuorossa oli uusi Formula Renault. Paikkana Autodromo di Riccardo Paletti Varanossa. Maanantai kului penkin teossa ja 20 kierroksen shakedownissa. Tiistaina alkoivat varsinaiset testit ja kilometrejä kertyi kaikkiaan yli 250, joten auton käyttäytymisestä sai kelvollisen kuvan. Testin loppuvaiheessa Akun kierrosajat olivat erittäin hyviä, joten tästä on hyvä jatkaa neuvotteluja ensi kauden sarjoista ja kalenterista.

Päätöksiä tehdään ensi viikon aikana, ja tiedotamme ohjelmasta erikseen. Kuvia testipäivistä sekä Galleriassa että Facebookissa!

Lue lisää »

NIINIVIRTA JATKAA YHTEISTYÖTÄ KAUDELLA 201318.01.2013

Niinivirta Transport spa ja sen suomalainen tytäryhtiö Niinivirta European Cargo Oy jatkavat yhteistyötä Akun kanssa kaudella 2013. Viime kausi oli menestyksekäs sekä Akulle että Niinivirralle. Niinivirran liikevaihto kasvoi 70 prosenttia ja kasvu näyttää jatkuvan edelleen. Niinivirta European Cargo Oy:n toimitusjohtaja Airi Kuokkanen kertoo yhteistyön Akun kanssa olleen tuottava satsaus markkinoinnissa. 

-"Liikevaihdon kasvusta voidaan osoittaa noin 20 prosentin osuuden tulleen yhteistyöstä Akun kanssa. Olemme laajentamassa ja syventämässä yhteistyötämme ja tarkoitus on jatkaa sitä pitkään.", toteaa tyytyväinen Kuokkanen.

Akun ensi kauden suunnitelmat ovat pitkällä ja ne lyödään lopullisesti lukkoon kuun lopussa Italiassa. Tiedotamme asiasta täällä heti asioiden varmistuttua.

Lue lisää »

Hyvää Joulua!23.12.2012

Lue lisää »

Akun voittoauto esillä Motorsportshow'ssa03.11.2012Helsinki Motorsportshow järjestetään 9.-11.11.2012 Messukeskuksessa. Mukana on myös Akun voittoisa kilpa-auto osastolla 7e66! Samalla esittelyssä on myös Kobran mittatilauksena tehtävät ajovarusteet. Messujen aikana tehdyt tilaukset saa tarjoushintaan!

 

TERVETULOA!

Lue lisää »

Voitot kotiin Monzasta22.10.2012

Akun viikonloppu Monzassa sujui ehkä jopa odotuksia paremmin - Trofeo Europe 500 AC-luokan mestaruus ja voitto Seat Ibiza Cup Italiassa  Kaiken lisäksi sää suosi muutenkin hienoa viikonloppua.

Perjantain harjoitukset eivät sujuneet Abarthilla parhaalla mahdollisella tavalla. Auto oli auttamattoman hidas luistavan tasauspyörästön takia.  Aika-ajoissa luistaminen vain paheni entisestään ja tuloksena olivat ruudut 3 ja 2. Illan aikana lukko huollettiin ja säätöjä muutettiin muutenkin lauantain kilpailua varten.

Ensimmäisessä kisassa Aku otti mainion lähdön ja nousi johtoon jo ensimmäisen kierroksen aikana. Itse kilpailun aikana ei tapahtunut isompia yllätyksiä ja Aku ajoi voittoon, Samalla luokan mestaruus sai käytännössä jo varmistuksen. 

Sunnuntain kisa olikin sitten pelkästään ajelua ja Aku tuli maaliin ensimmäisen kerran kolmantena, joten nyt palkintokaapista löytyy kaikki palkintoversiot.

Seat luokan kilpa-auton rattiin Aku pääsi ensimmäisen kerran perjantaina ja auto olikin positiivinen yllätys. Vauhti oli heti alusta asti hyvin lähellä kärkeä, joten odotukset olivat varsin korkealla. Aika-ajoissa Aku ajoi neljänteen ruutuun,  ja tavoitteena oli auttaa luokassa toisena oleva Franco Nespoli mestaruuteen.

Ensimmäisessä lähdössä Aku nousi muutaman kierroksen tiukan taistelun jälkeen johtoon. Luokan kärjessä käydään todella kovaa ja tasaista kamppailua ja ajaminen on todellista kilpa-autoilua. Akun ajopari Alberto Bergamaschi siirtyi kuljettajan penkille noin 35 minuutin jälkeen ja tuli neljäntenä maaliin. Aku voitti samalla nuorten luokan.

Toinen kilpailu oli lähes toisinto ensimmäisestä eli Aku nousi johtoon alkukierroksilla ja sai jopa pienen kaulan toisen ja kolmantena tuleviin. Kuljettajan vaihto tapahtui jälleen 35 minuutin ajon jälkeen ja Bergamaschi pääsi ajovuorolleen johtoasemassa. Hän kävi kovaa kamppailua kahden muun kuljettajan kanssa ja onnistui ajamaan voittoon! Eli Aku pääsi keskimmäiselle palkintokorokkeelle heti ensimmäisenä kisaviikonloppuna.

Kausi alkaa olla lähes paketissa, ehkä muutama kilpailu vielä syksyllä mahtuu kalenteriin, mutta nyt keskitytään ensi kauden suunnitteluun.

Tässä vaiheessa on syytä kiittää kaikkia, jotka tekivät kaudesta mahdollisen: Niinivirta Transport, OnlineSolutions, HuoltoRengas Laiho, Aercopter, Kobra ja kaikki muut tavalla tai toisella Akua tukeneet!

KIITOS !
 

Lue lisää »

Monzan finaaliviikonloppu edessä!18.10.2012

 

Trofeo Europen finaaliviikonloppu alkaa perjantaina aamuharjoituksilla ja aika-ajot ajetaan jo perjantaina iltapäivällä. Abarthia on valmisteltu ConsonniTuningin pajalla Monzassa ja kaikki alkaa olla valmista finaalia varten.

Monzan viikonloppuna Aku ajaa myös Italian Seat Ibiza Cupissa Niinivirta Transportin väreissä. Myös Seatin harjoitukset ajetaan perjantaina, joten Monzan legendaarista rataa saa kiertää useamman kerran.

Ensimmäiset harjoitukset siis perjantaina klo 10.40 Suomen aikaa! Pysykää kanavalla, tuloksia tulossa...

 


 

 

Lue lisää »

Kausi loppusuoralla - paljon uutta tulossa!30.09.2012

Trofeo Europe huipentuu Monzassa ajettaviin finaaleihin 20.-21.10.2012. Aku johtaa Abarth 500 Assetto Corse-sarjaa 18 pisteen erolla seuraavaan. Ero on sen verran pieni, että varmisteluun ei oikein ole varaa ja auto on saatava teknisesti huippukuntoon.  Valmistautuminen on kuitenkin käynnissä ja kaikki mahdollinen tehdään luotettavuuden varmistamiseksi.

Aku ajaa Monzassa myös Seat Ibiza Cupissa yhdessä Paolo Ferraresin kanssa. Italian Ibiza Cupissa ajetaan 48 minuutin lähtöjä kahdella kuljettajalla ja lähtöjä on viikonlopun aikana kaksi. Eli Monzan rata ehtii tulla hyvinkin tutuksi. 

Alastaron rata toimi syyskuun loppupuolella näyttämönä Formula Renault-testeille. Testit sujuivat jopa odotuksia paremmin ja tuloksena oli erittäin hyviä ja tasaisia kierrosaikoja. Aku jatkaa testejä Euroopassa eri kalustoilla syksyn edetessä.

Muutoksia arjen päivärytmiin tuo myös 1.10.2012 alkava varusmiespalvelus Hämeen rykmentin Urheilukoulussa Lahden Hennalassa. Samalla alkaa fyysinen valmistautuminen ja harjoittelu tulevaa kautta silmälläpitäen. Tähän Urheilukoulu tarjoaa optimaalisen ympäristön, joten fyysisestä suorituskyvystä ensi kauden menestys ei jää kiinni.

Joka tapauksessa syksy tuo paljon uutta mielenkiintoista mukanaan! Tiedotamme ensi kauden suunnitelmista näillä sivuilla, joten stay tuned...

 


Lue lisää »

Imolassa työteliäs viikonloppu05.09.2012

Trofeo Europen Imolan osakilpailu alkoi lupaavissa merkeissä. Auton iskunvaimentimiin tehdyt muutokset ja edellisessä kilpailussa rikkoutunut tasauspyörästön lukko toimivat hyvin. Aku ajoikin harjoitusten nopeimman ajan. 

Toinen harjoitus olikin sitten varsin dramaattinen. Auton jarrut katosivat ennen Rivazza-mutkaa ja Aku ajoi vauhdilla ulos radalta sillä seurauksella, että auto pyörähti katon kautta ympäri. Kun auto harjoitusten jälkeen saatiin varikolle, alkoi huoltomiehillä kiireinen työrupeama. Onneksi vauriot rajoittuivat pintapelteihin ja tuulilasiin, joten auton saaminen kuntoon näytti todennäköiseltä.

Auto saatiin kuin saatiinkin kuntoon ennen lauantain aika-ajoa. Ensimmäisessä aika-ajossa kytkin kuitenkin jäi pohjaan ja paras kierros jäi kesken. Tämäkin vika saatiin korjattua ja Aku ajoi sisuuntuneena uuden Abarthien uuden kierrosennätyksen Imolan radalla. Eli paalupaikka varsin selvällä erolla toiseksi tulleeseen Ruotsin Niklas Liljaan.

Ensimmäinen kisalähtö sujui varsin mainiosti. Suurimpana ongelmana oli hidas 695-autolla ajava kuljettaja, jonka kanssa Aku joutui taistelemaan ja samalla muut Akun luokassa ajavat saavuttivat hiljalleen. Ero kuitenkin riitti ja Akun kauden viides voitto oli tosiasia.

Kaikki näytti hyvältä ennen toista kisalähtöä. Viimeisessä tarkastuksessa todettiin kuitenkin kytkimen jääneen jälleen pohjaan, eikä sitä saatu ajanpuutteen takia korjattua. Aku ajoi lähdön ilman kytkintä, joten vaihteisto kaipaa nyt isoa huoltoa. Maalilinjan Aku ylitti neljäntenä, joten joitain pisteitä saatiin kuitenkin kerättyä.

Ennen viimeistä Monzan osakilpailua Aku johtaa 500 Assetto Corsen Euroopan sarjaa 17:lla pisteellä. Eli Monzassa on vielä onnistuttava, eikä teknisiä ongelmia saa tulla. Valmistelut kisaa varten on jo aloitettu! Monzan osakilpailu ajetaan 20.-21.10.2012.

 


 

Lue lisää »

Yksilölliset Kobra-ajovarusteet nyt Suomessa!20.08.2012

 

Huippulaadukkaat ja yksilölliset Kobra-ajovarusteet on nyt saatavilla myös Suomessa. Kobra on pitkään toiminut alihankkijana ja valmistanut ajovarusteita aina autourheilun kuninkuusluokkia myöden. Erityisesti yksilöllisten ajopukujen valmistajana Kobra tunnetaan Euroopassa hyvin ja asiakkaan mitat, suunnitelmat ja tarpeet otetaan tarkasti huomioon.

Yhteistyökumppaneiden ja tiimien logot voidaan nyt painaa myös alusasuihin FIA:n hyväksymilla materiaaleilla.

Kobran valikoimista löytyvät kaikki varusteet niin kuljettajille kuin muillekin tiimin jäsenille!

Kysy lisää ja pyydä tarjous!

Aku 0440679643

aku.pellinen@akupellinen.com

 

Lue lisää »

TYÖVOITTO RED BULL RINGILTÄ!06.08.2012

 

Viikonloppu Itävallan Red Bull Ringillä alkoi Akun osalta ongelmien kera. Vapaissa harjoituksissa auton ajettavuus ei ollut likimainkaan kohdallaan. Huolto muutti auton säätöjä toisiin harjoituksiin, mutta ongelmat eivät poistuneet. Ajettavuus ja jarrutunto olivat pahemman kerran kateissa.

Lauantain aika-ajoon autoa muutettiin edelleen, ja jarrut uusittiin lähes kokonaan. Hieman epävarma olotila oli vallalla aika-ajoihin lähdettäessä. Ensimmäisten aika-ajojen jälkeen todettiin, etteivät tehdyt muutokset olleet auttaneet. Toinen aika-ajo ajettiin heti ensimmäisten jälkeen, ja Aku lähti uusilla renkailla yrittämään heti alussa nopeaa kierrosta. Suunnitelma meni kuitenkin totaalisesti pieleen, kun Aku aivan kierroksen lopussa pyörähti ja kaikki neljä rengasta menivät pilalle. Onneksi Aku kuitenkin pääsi nopeasti varikolle, ja autoon vaihdettiin ainoat käytettävissä olleet käytetyt renkaat.  Niillä Aku sai ajettua kohtuullisen hyvän kierroksen, ja piti paalupaikkaa hallussaan aina viimeiselle minuutille asti, kunnes sarjassa toisena oleva Tobias Tauber onnistui alittamaan Akun ajan kymmenyksellä.

Aika-ajon jälkeen suurin huolenaihe oli kuitenkin auton ajettavuus. Aku huomasi myös tasauspyörästön lukon alkaneen luistaa. Kaiken lisäksi jälkikatsastuksessa haluttiin tarkistaa autojen turboahtimet, joten huolto sai tehdä töitä yöhön asti, jotta kaikki saatiin kuntoon. Ajettavuusongelmiin päätettiin hakea ratkaisua uusilla iskunvaimentimilla.

Sunnuntai-aamuna ennen ensimmäistä kilpailulähtöä oli kaikilla tiimin jäsenillä tavallistakin epävarmempi olo. Olivatko kaikki pultit ja mutterit suurremontin jäljiltä kiinni? Toimivatko uudet iskarit yhtään sen paremmin kuin vanhatkaan? Näihin kysymyksiin Aku lähti paalupaikalta hakemaan vastauksia.

Kohtuullisen hyvän lähdön jälkeen Aku piti johtopaikkaa hallussaan koko kilpailun ajan ja saattoi lopussa jopa hieman höllätä vauhtia. Neljäs peräkkäinen voitto vankisti asemia Trofeo Europen kärjessä! Lähdön jälkeen jälkikatsastuksessa autojen iskunvaimentajat tarkistettiin, ja toiseksi tulleen Tobias Tauberin auto todettiin sääntöjen vastaiseksi. Tästä seurasi luonnollisesti hylkäys, joten toiseksi nousi portugalilainen Jorge Rodrigues ja kolmanneksi italialainen Giacomo Spezzabria.

Suurin helpotuksen aihe oli auton ajettavuus, joka parantui iskunvaimentajien vaihdolla merkittävästi. Toiseen kilpailulähtöön säätömuutoksia ei enää tehty, ja tavoitteena oli iskeä heti alussa Tauberin kantaan. Aku kuitenkin epäonnistui lähdössä, ja sijoitus putosi muutamalla pykälällä. Akulla oli vielä kaikki aika-ajot ja ensimmäisen lähdön ajetut renkaat alla, joten Tauberin tavoittaminen ei tällä kertaa onnistunut. Kilpailun nopein kierros ja siitä tullut lisäpiste lämmittivät kuitenkin mieltä. Eli voittoon ajoi Italian Tobias Tauber, toiseksi Aku ja kolmanneksi Italian Manuel Villa.

Sarjatilanteessa Aku teki jo varsin mittavan kaulan ennen toisena olevaa Tauberia. Jäljellä on kaksi kilpailua, syyskuun alussa ajettava Imola ja lokakuun puolivälissä ajettava Monza. Päivitämme pistetilanteen sivuille, kunhan Abarth saa virallisen tilanteen laskettua.

 


Lue lisää »

TROFEO EUROPE JATKUU RED BULL RINGILLÄ02.08.2012

 

Tulevana viikonloppuna ajetaan Trofeo Europen kolmas osakilpailu Itävallassa Red Bull Ringillä. Mukana ovat kaikki Italian mestaruussarjan luokat, joten luvassa on vilkas viikonloppu.

Aku lähtee viikonloppuun sarjan johtopaikalta ja tavoitteena on tietysti säilyttää asemat ja mielellään lisätä piste-eroa seuraaviin. Vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina, aika-ajot lauantaina ja sunnuntaina kaksi kilpailulähtöä. Auto on huollettu ja luotettavuuden eteen tehty kaikki mahdollinen...

Red Bull Ring on erittäin hienossa kunnossa, joten puitteet kilpailulle ovat kerta kaikkiaan mahtavat. Kuvia ja raportteja tulee sekä näille sivuille että sosiaaliseen mediaan!

Pistetilanne Trofeo Abarth 500 AC Europe:

1. Aku Pellinen 79
2. Tobias Tauber 75
3. Manuel Villa 61
     

 

 

 

 


Lue lisää »

Aku ja Kobra yhteistyöhön18.07.2012

 

Kobra on italialainen ajovarustevalmistaja, joka on toiminut alan alihankkijana pitkään ja toimittanut ajovarusteita aina autourheilun kuninkuusluokkia myöden. Kobra tunnetaan huippulaadusta ja yksilöllisten varusteiden mittatarkkuudesta sekä lyhyistä toimitusajoista erityisesti mittatilausvarusteissa.

Aku toimii Kobran myynninedistäjänä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Samalla AKU Motorsport saa yksinmyyntioikeuden edellä mainituissa maissa Kobran tuotteille.

Kobran erityisvahvuus on mahdollisuus toteuttaa yksilölliset varusteet nopealla toimitusajalla modernien tuotantolaitteiden avulla. Ajovarusteisiin voidaan brodeerata tai painaa yhteistyökumppaneiden logot ja mainokset FIA:n hyväksymin materiaalein. Painatukset onnistuvat myös alusasuihin.

Tuotevalikoima tulee esille Suomessa ja Ruotsissa lähiaikoina!


Lue lisää »

Akulle tuplavoitto Spassa!08.07.2012

 

 

Legendaarinen Span rata toimi näyttämönä Akun lähes täydelliselle kisaviikonlopulle. Aika-ajoissa sijat 2. ja 1. sekä molempien kilpailujen voitto kertovat omaa kieltään kilpailutapahtumien hallinnasta.

Ensimmäinen aika-ajo ajettiin märällä radalla, mutta sade oli jo loppunut. Vettä oli kuitenkin niin paljon radalla, ettei slickseillä ollut järkevää lähteä onnea koittamaan. Sadekelin renkailla voi ajaa kuitenkin vain yhden nopean kierroksen, sen jälkeen renkaiden suorituskyky putoaa merkittävästi. Nopealla kierroksella Aku teki viimeisessä shikaanissa jarrutusvirheen, ja paalupaikka oli mennyttä.

Toinen aika-ajo oli Akun näytöstä. Peräti 1.9 sekunnin ero toiseksi tulleeseen Italian Tobias Tauberiin osoitti, ettei vauhtivarat olleet ehtyneet Mugellon jälkeen.

Sama tahti jatkui ensimmäisessä kilpailulähdössä. Todella hyvän lähdön ottanut Aku ohitti paalupaikalta lähteneen Manuel Villan jo ennen ensimmäistä mutkaa ja sen jälkeen muilla ei ollut mahdollisuuksia vastata vauhtiin ja Aku ajoi ruutulipulle voittajana.

Toinen lähtö alkoi samalla tavalla, mutta kolmannella kierroksella nopeassa Pouhon-mutkassa Akun auto lähti huimaan luistoon, ja teräskaide vilisi alle metrin päässä. Kuin ihmeen kaupalla Aku sai auton takaisin radalle ja pystyi jatkamaan kilpailua. Vauhtia oli lähes 200 kmh, joten täystuho oli lähellä! Seikkailun seurauksena Aku putosi sijalle kolme, mutta nousi jo seuraavan kierroksen aikana johtoon, ja piti sen aina ruutulipulle asti. Lopussa Tobias Tauber pääsi lähelle, mutta onneksi Akun auto ja renkaat kestivät maaliin asti.

Tuplavoitto nosti Akun Trofeo Europe-sarjan johtoon, joten seuraavaa osakilpailua Itävallan Red Bull Ringillä elokuussa odotetaan vesi kielellä!

Kuvia Spasta tulossa Galleriaan lähiaikoina...


Lue lisää »

Mugellossa avausvoitto!12.06.2012

Akun vauhti Mugellossa oli ensimmäisistä harjoituksista alkaen vakuuttavaa. Kaikki tuntui toimivan mainiosti heti vapaissa harjoituksissa, ja autoon tehtiin vain pieniä muutoksia. Viime kauden kokemukset Mugellon radan rasittavuudesta olivat kuitenkin vielä kirkkaana mielessä, joten ylimääräiseen tyytyväisyyteen ei ollut varaa.

Aika-ajoihin lähdettiin taktikoimaan, sillä renkaiden kestävyys tulisi olemaan avainasemassa. Aku ajoi vain kolme nopeaa kierrosta ja jäi sen jälkeen varikolle odottamaan muiden suorituksia. Kaikki näyttikin hyvältä, kunnes Manuel Villa onnistui tekemään 7 tuhannesosaa paremman ajan. Aku lähti takaisin radalle ja oli parantamassa aikaansa kahdella ensimmäisellä sektorilla, mutta viimeisissä mutkissa oli hitaampia autoja edessä, eikä aikaparannusta tullut. Eli ensimmäisessä aika-ajossa kakkosruutu.

Toiseen aika-ajoon Aku lähti hieman sisuuntuneena, ja ajoi heti toisella kierroksella yli puoli sekuntia paremman ajan kuin ensimmäisessä aika-ajossa. Kova puristus vaati kuitenkin heti veronsa, ja vasemman eturenkaan runko hajosi. Akun hyvä aika pysyi kuitenkin nopeimpana aika-ajon loppuun asti.

Aika-ajon jälkeen alkoi kuumeinen pohdinta parhaan mahdollisen taktiikan luomiseksi. Täysillä ajaminen aiheuttaisi vääjäämättä rengasrikon, joten Aku päätti tarkkailla tilannetta ja säädellä vauhtia tarpeen mukaan.

Ensimmäisessä kilpailussa Aku näytti heti lähdössä taivaan merkit muille ja otti ehkä yhden uransa parhaista starteista. Kilpailu eteni Akun täydellisessä hallinnassa, ja varikkomuurilta kehotettiin ottamaan rauhallisesti. Johto oli jo yli kymmenen sekuntia, ja tarkoitus oli ajella riskittömästi maaliin. Abarthin oikea pyörän napa päätti kuitenkin hajota kesken kaiken, ja keskeytys oli ainoa vaihtoehto. Autoon oli vaihdettu uusi napa ja pyörän laakeri ennen Mugelloa, joten tässä kohtaa ei voi muuta kuin todeta osien laadun olevan riittämätön.

Kaiken huipuksi ensimmäisen kilpailun jälkeen autoja pidettiin todella pitkään Parc Ferme'ssä ja kilpailuinsinööri Heikki Kuusniemi pääsi auton kimppuun vasta kun aikaa toiseen lähtöön oli 45 minuuttia. Heikki teki uskomattoman työn ja vaihtoi Akun autoon vetonivelen, olka-akselin ja jarrut ajoissa! Akulle jäi jopa minuutin verran aikaa keskittyä ennen toista lähtöä.

Lähtöön päästiin hieman epäuskoisissa tunnelmissa, sillä auton kestosta ei ollut kovin suuria takeita. Aku otti kuitenkin jälleen hyvän lähdön ja ajoi toisten vauhtia tarkkaillen ja autoa säästäen. Ero muihin kasvoi hiljalleen ja maaliin pääsy alkoi näyttää mahdolliselta. Viimeisellä kierroksella auto alkoi täristämään voimakkaasti. Sitkeä yritys kuitenkin palkittiin ja auto kesti maaliin asti. Kisan jälkeen havaittiin jälleen vasemman eturenkaan rikkoutuneen, mutta onneksi ilmat pysyivät renkaan sisällä!

Palkintojenjaossa järjestäjillä oli lipputuntemus hieman hukassa, sillä Aku ja portugalilainen Jorge Rodrigues totesivat kaikkien lippujen olevan italialaisia...

Mugellon kilpailu osoitti Akun vauhdin olevan niin hyvää, että Trofeo Europan voitto on täysin mahdollinen. Auton luotettavuudesta täytyy huolehtia erityisen hyvin, sillä toiseen keskeytykseen ei ole varaa. Seuraava kilpailu ajetaan Spassa heinäkuussa.

Lue lisää »

Italialainen Tori Helsingissä viikonloppuna!24.05.2012

 

 

Italialaiset huipputuotteet ovat esillä Helsingin ydinkeskustassa Narinkkatorilla 25.-27.5.2012. Tarjolla on alkuperäisiä italialaisia herkkuja, kulkuneuvoja ja kulttuuria. Italialainen Tori on ainutlaatuinen tilaisuus nauttia italialaisuudesta sen parhaassa merkityksessä!

Akun Abarth 500 Assetto Corse on esillä Niinivirta European Cargon osastolla ja seuranaan sillä on siviilikäyttöön tarkoitettuja Abartheja ja Fiateja.

TERVETULOA NAUTTIMAAN!

 


 

 

 

 

 

 

Lue lisää »

Kausi käyntiin voitokkaasti!21.05.2012

Kauden ensimmäinen FinRace-viikonloppu Alastarolla toimi samalla näyttämönä FinR1400T-luokan ensiesiintymiselle Suomessa. Vaikka autoja olisi tietysti saanut olla paljon lisää, oli luokan herättämä mielenkiinto kiva havaita. Varikolla auton hankkimista tai rakentamista harkitsevia oli varsin paljon.

Itse kilpailu osoitti luokan konseptin toimivaksi. Seat ja Abarth vaikuttivat hyvinkin tasaväkisiltä, joten isoja muutoksia sääntöihin tuskin tarvitaan.

Akun aika-ajot menivät totaalisesti mönkään ajanottojärjestelmän toimimattomuuden takia. Ylimääräisen varikkokäynnin jälkeen ajanotto alkoi toimia, mutta ainoalla nopealla kierroksella jarrut tekivät tenän ja tuloksena oli viimeinen lähtöruutu.

Lauantain kilpailussa Aku sai kuitenkin erittäin hyvän lähdön ja nousi ensimmäisen kierroksen aikana jo toiseksi. Honda-luokassa ajanut ja lähtöä johtanut Antonov sai vielä kaiken lisäksi Stop and Go-rangaistuksen, joten Akulla oli varsin helppo työ ajella ensimmäisenä maaliin.

Sunnuntain lähtö ei myöskään tarjonnut isompaa dramatiikkaa, vaikka sääolosuhteet olivat heittää oman haasteensa kilpailijoille. Juuri ennen lähtöä sadekuuro kasteli rataa ja hetken näytti jo siltä, että ajamisesta tulee todella vaikeaa. Loppua kohden sade kuitenkin laantui, eikä olosuhteet aiheuttaneet ongelmia. Aku ajoi ruutulipulle lähdön toisena ja samalla FinR1400T-luokan voittajana.

Alastaron kilpailu toimi hyvänä testinä kesäkuussa ajettavaa Mugellon kilpailua varten. Jousituksessa on selkeitä parannuskohteita, joihin BigeM-guru Marko Rämänen pureutuu heti kilpailun jälkeen.

Galleriassa uunituoreita kuvia Alastarolta!

Valmistautuminen Euroopan kauteen on alkanut, joten odotettavissa on helteisiä ja kovia kisoja!

 


Lue lisää »

Akun kausi alkaa Alastarolta - jatkuu Italiassa15.05.2012

 

Aku aloittaa kauden 2012 kilpailut kotimaisessa FinRace-sarjassa Abarthilla. Abarth sopii suoraan uuteen FinR1400t-luokkaan ilman muutoksia, joten kilpailuun valmistautuminen ei vaadi normaalista poikkeavia ponnistuksia.

" Tuntuu mukavalta ajaa pitkästä aikaa Suomessa ja vielä kotiradalla. Samalla pääsemme lanseeraamaan uutta luokkaa ja esittelemään Abarthin suorituskykyä. Ja tottakai on mielenkiintoista verrata vauhtia kovatasoisiin kilpakumppaneihin. Uusi luokka tulee varmasti saamaan vankan sijan kotimaan sarjassa, kunhan kehitystyö on pitkäjänteistä", toteaa Aku kisavalmistelujen keskeltä. - " Kausi jatkuukin sitten Mugellossa kesäkuun puolella ja silloin täytyy olla kaikki valmiina Euroopan sarjaa ajatellen. Tänä vuonna on vain yksi tavoite - voitto."

FinRace-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajetaan Alastaron moottoriradalla 19.-20.5.2012. Lauantaina aika-ajot pärähtävät käyntiin klo 9.00, joten silloin kaikki kynnelle kykenevät Alastarolle.

Tervetuloa!

 


Lue lisää »

Kauden 2012 ohjelma alkaa hahmottua24.04.2012

Pitkään jatkuneet neuvottelut kauden 2012 kisakalenterista alkavat olla loppusuoralla. Lopullinen hienosäätö tehdään lähipäivinä, mutta näyttää vahvasti siltä, että Akun kausi tulee sisältämään sekä koppiauto- että formulakisoja.

"Italiassa vallitseva talouskriisi on vaikuttanut selkeästi maan autourheiluun ja moni kuljettaja on joutunut supistamaan ohjelmaansa. Omalla kohdalla pyrimme monipuoliseen ja maltilliseen kauteen ja tavoitteena on kehittyä kuljettajana edelleen. Ajan kuitenkin täyden kauden Euroopassa, mutta kalenterin antaessa myöden myös kotimaan kisoja on ohjelmassa. Ensimmäinen FinRace-osakilpailu Alastarolla näyttäisi ainakin sopivan", toteaa testiohjelmansa jo aloittanut Aku. Akun kilpailukalusto tulee myös näkymään entistä enemmän kotimaisessa mediassa. Tästä lisää myöhemmin.

Kansainvälinen kalenteri tarkentuu lähipäivinä, ja tiedot päivitetään myös tänne. Jännittävä ja paljon kisoja sisältävä kausi on alkamaisillaan! Pysykää kanavalla...


Lue lisää »

Aku ja Niinivirta Transport - yhteistyö jatkuu01.03.2012

 

Aku ja Niinivirta Transport sopivat yhteistyöstä myös alkavalla kaudella. Rahtiliikenteeseen Suomen ja Italian välillä erikoistunut yritys tukee Akun uraa nyt jo toisena kautena peräkkäin.

Viime kaudella Niinivirta kuljetti myös Akun kilpa- ja huoltokalustoa Suomen ja Italian välillä. Aikatauluissa pysyttiin, ja itse asiassa kalusto oli määränpäässä usein sovittua aiemmin! Lastaukset sujuivat vaivattomasti ja Niinivirran Milanon terminaali sijaitsee hyvinkin keskeisellä paikalla, joten sieltä oli helppo lähteä jatkamaan matkaan kohti kilpailupaikkaa. Vastaavasti Suomen toiminnoista vastaava Niinivirta European Cargo Oy löytyy Virkamiehen teollisuusalueelta - vain kivenheiton päässä Helsingistä ja heti Kehä III-tien vierestä.

Lisää tietoa Niinivirran palveluista löytyy osoitteesta www.niinivirta.it.

 


Lue lisää »

Huippuvalmennusryhmä 2012 valittu17.01.2012

Aku on valittu AKK Driver Academyn kuljettajaksi. Viime kauden hyvä menestys kansainvälisessä Trofeo Abarth-luokassa Euroopassa ja lupaavat testit eri formuloilla vakuuttivat AKK:n raadin. 

Lista kuljettajista kuvien kera löytyy täältä.

AKK Driver Academy on Autourheilun Kansallisen Keskusliiton AKK:n virallinen huippuvalmennusryhmä, jonka tavoitteena on tukea lahjakkaita kuljettajia kokonaisvaltaisen valmennuksen keinoin kohti autourheilun ammattilaisuutta. Valmennustoiminnan tarkoituksena on turvata suomalaisen autourheilun menestyksen pitkät perinteet, ja varmistaa, että kansainvälisestä kilpailumenestyksestä saadaan nauttia myös tulevaisuudessa.

Autourheilu huipputasolla vaatii monenlaisia tietoja ja taitoja. Näin ollen valmennusryhmässä kehitettävien osa-alueiden lista on pitkä. Esimerkkinä mainittakoon fyysinen valmennus, ajovalmennus, kielitaito ja markkinointi monien muiden erityistaitojen lisäksi.

Valmennusryhmä leireilee 5-6 kertaa vuodessa, ja Akun sekä muiden kuljettajien kehittämisestä vastaa 3 valmentajaa sekä oma tiedottaja.

Kova harjoituskausi on aloitettu jo yli kuukausi sitten Aku Boreniuksen tiukan valvonnan alla ja tuloksia alkaa jo hiljalleen näkyä. Huippukunto on tähdätty kauden alkuun huhtikuulle. 

 

 


Lue lisää »

Aku ajaa Bologna Motorshown Abarth Cupissa29.11.2011

 

 

 

 

Abarth on kutsunut Akun ajamaan Bolognan Motorshown Abarth Assetto Corse Cupiin. Kaluston järjestää ja huoltaa  V-Action, joka ajatti kuluneella kaudella yhtä autoa Trofeo Europessa.

Cup ajetaan 7.12.2012 Mestarien Kisa-formaatilla. Lisää tietoa Bolognan Motorshowsta ja Abarth Cupista löytyy täältä.

 

 


Lue lisää »

Aku Borenius mukaan kehitystyöhön29.11.2011

Aku Borenius huolehtii Akun kuntovalmennuksesta marraskuusta alkaen. Hänellä on Varalan Urheiluopistossa suoritettu valmentajatutkinto ja opinnot jatkuvat Tampereen ammattikorkeakoulussa. Päämääränä on fysioterapeutin tutkinto. Aku Boreniuksella on vankka kokemus yleisurheilijoiden valmennuksesta.

Akujen yhteistyö alkoi viime viikolla testauksilla ja harjoitteluohjelma tarkentuu lähipäivinä.


Lue lisää »

Aku testasi Formula Abarthia17.11.2011

Aku ajoi elämänsä ensimmäiset kilometrit nykyaikaisella formulalla Franciacortan radalla Italiassa tällä viikolla. Alla oli Prema Powerteamin Formula Abarth FA10. Autossa on periaatteessa sama moottori kuin Akun Asseto Corsessa, mutta painoa luonnollisesti huomattavasti vähemmän. Vaihteistona on Sadevin 6-vaihteinen sekventiaalilaatikko.

- Oli kieltämättä mielenkiintoinen kokeilu. Auto on erittäin tarkka ajettava, ja ajotyyliä on kyllä muutettava melkoisesti etuvetoisen koppiauton jäljiltä. Neljän tunnin sessio oli tottumiseen hiukan lyhyen puoleinen, mutta varsin hyviä aikoja sain kuitenkin ajettua. Erityisesti aikaero kärkeen oli yllättävän pieni. Jarrutin edelleen liian aikaisin, kun alle 500 kiloa painava formula pysähtyy kuin seinään. Mutta mutkiin voi mennä uskomattoman kovaa sisään kun pitoa riittää downforcen ansiosta, kertoi kokeiluunsa varsin tyytyväinen Aku.

Akun aika oli koko joukon kuudenneksi paras, ja aikaero kärkeen oli noin sekunti. Ensikertalaisten joukossa Akun aika oli nopein. Galleriassa kuvia, käykää katsomassa!

Akun testiohjelman jatko lyödään lukkoon lähipäivinä ja neuvottelut ensi kauden sarjasta jatkuvat.

 


 

Lue lisää »

Aku palasi palkintopallille Monzan finaalissa.16.10.2011

Kauden viimeinen Trofeo Abarth-sarjan kilpailu ajettiin Monzan radalla Italiassa. Aku oli koko viikonlopun ajan hyvässä vauhdissa. Lauantain aika-ajoissa tuloksena oli kolmannet lähtöruudut molempiin sunnuntain kilpailuihin. Harjoitusten aikana Abarthin vetonivel aiheutti mekaanikoille harmaita hiuksia, kun vasemman puolen niveliä hajosi peräti kaksi kappaletta. Vikaa haettiin Abarthin insinöörien kanssa pitkään, ja varsinainen syy on ilmeisesti vetonivelen valmistajan mitoitusvirhe. Niveleen tehdyn muutoksen jälkeen ongelmat poistuivat.

Sunnuntain ensimmäinen lähtö oli jo ennen aamuyhdeksää paikallista aikaa, ja yö oli varsin kylmä. Eli luvassa oli varsin haastava kilpailu. Lähtö sujui hyvin ja Aku nousi ensimmäisellä kierroksella johtoon. Tiukan taistelun jälkeen Aku tuli maaliin toisena, joten tavoitteena ollut paluu palkintokantaan onnistui.

Toinen lähtö onnistui myös hyvin ja taistelu jatkui tasaisena kuuden auton kesken. Kolmannella kierroksella Akun oikea etupyörä osui toiseen autoon ja todennäköisesti raidetanko vääntyi. Näin ollen keskeytys kauden viimeisessä lähdössä oli tosiasia.

Akun ensimmäinen kausi kansainvälisillä radoilla on nyt takana, ja pikaisena yhteenvetona voidaan todeta kauden sujuneen hienosti kaikkien tavoitteiden ylittyessä. Suunnitelmat ensi kautta varten ovat työn alla, ja tavoitteena on päästä uralla eteenpäin. Hienot ajosuoritukset on huomioitu, ja toivon mukaan neuvottelut tuottavat tulosta.

Tarkempi kooste Akun kaudesta on tulossa, mutta tässä kohtaa on hyvä todeta kauden onnistuneen vain ja ainoastaan yhteistyökumppaneiden ansiosta. Eli isot kiitokset Niinivirta Transportille, Online Solutionille, Aercopterille ja HuoltoRengas Laiholle!

 

Lue lisää »

Kauden päätöskilpailu Monzassa10.10.2011

Tulevana viikonloppuna ajetaan Monzan kuuluisalla radalla kauden viimeiset Trofeo Abarth-kilpailut. Ratahan on erittäin nopea, ja kuuleman mukaan Abarthissakin tarvitaan vain 4-, 5- ja 6-vaihdetta ja huippunopeudet kohoavat reilusti yli 200 km/h. Edellisen kisaviikonlopun kaksi rengasrikkoa ovat mennyttä aikaa ja nyt keskitytään Monzan kisaan. 

Auton setupia muutetaan Mugellon kokemusten perusteella. Uskomme tietävämme syyt Mugellon pahaan ajettavuusongelmaan, joten tavoitteena on vain ja ainoastaan kärkisijoitus! Täytyy vain uskoa ja toivoa, että myös rengastoimittaja saa toimitettua laadukkaat renkaat.

Toivotamme myös kaikki Niinivirta European Cargon vieraat tervetulleiksi nauttimaan kilpailuviikonlopun hektisestä ilmapiiristä. Pitäkää lippu korkealla! Lisäinfoa kilpailuviikonlopusta löytyy tästä.

Kisan jälkeen Aku jää Italiaan ajamaan 2-päiväiset testit ja nämä testit ohjaavat sitten suunnitelmia seuraavalle kaudelle. Tosin tarkoitus on ajaa useampiakin testejä vielä tänä syksynä, mutta niistä tarkemmin Monzan kisan jälkeen.

 


 

Lue lisää »

AERCOPTER JA AKU YHTEISTYÖHÖN04.10.2011

Mugellon kilpailun yhteydessä Aercopterin toimitusjohtaja Mario Pelloni ja Aku sopivat yhteistyön aloittamisesta. Aercopter avustaa Akun urasuunnittelussa, Italian yritysyhteistyön kehittämisessä ja neuvotteluissa eri kilpatallien ja –sarjojen kanssa.

Kehittämistoimenpiteet aloitetaan heti ja ensimmäinen käytännön toimenpide on 2-päiväinen testi heti Monzan osakilpailun jälkeen. Testeissä on mukana useiden F1-maailmanmestarien ajovalmentaja Henry Morrogh, joka opastaa Akua uran ensimmäisen italialaisen testipäivän aikana. Tiedotamme testistä ja siinä käytettävästä kalustosta lisää lähipäivinä.

Aercopter on erikoistunut monimuotoisten helikopteripalvelujen tuottamiseen ja se vastaa muun muassa Italian F1- ja MotoGP-osakilpailujen helikopteripalveluista. Vastaavia palveluja on tarjolla messuille, kongresseille ja urheilutapahtumille. Lisää Aercopterin toiminnasta löytyy osoitteesta www.aercopter.it

 


Lue lisää »

Mugellossa kauden ensimmäiset keskeytykset03.10.2011

 

Kilpailullisesti Mugellon viikonloppu oli pettymys. Rengasvauriot aiheuttivat keskeytykset molemmissa lähdöissä, eikä kova työ auton säätöjen etsimisessä saanut palkintoaan. Rengastoimittajalla oli ilmeisesti päässyt laaduntarkkailusta läpi viallinen erä renkaita, ja ne eivät kestäneet Mugellon vaativan radan ja helteisen sään yhteisvaikutusta. Tosin ensimmäisessä kilpailussa Akulta rikkoutui vasemman etupyörän napa, mutta se oli ilmeisestikin seuraus, ei syy.

Abarthin ajettavuus ei ollut parhaimmillaan koko viikonlopun aikana, vaikka huolto teki töitä säätöjä etsiessään. Lopullinen selvyys aliohjautuvuuteen saatiin vasta kilpailun jälkeen, mutta rengasvaurioihin tuolla ei olisi ollut vaikutusta. Onneksi jatkossa olemme jälleen viisaampia. Valitettavasti oppi tulee usein kantapään kautta. Loppujen lopuksi Akun vauhti oli kuitenkin erittäin hyvä ja ajo virheetöntä, ja tämä lupaa hyvää finaalia ajatellen.

Uusia kontakteja silmälläpitäen Mugellon kilpailu oli kuitenkin menestys. Aku neuvotteli uran jatkosta varsin nimekkäiden henkilöiden kanssa, ja sai heiltä arvokkaita neuvoja. Opastajiin kuuluivat muun muassa Gabriele Tarquini, Nicola Larini ja Pier-Luigi Martini. Varsin kokeneita autourheilijoita, ja heitä kuultiinkin herkällä korvalla.

Kauden finaalit ajetaan jo vajaan kahden viikon päästä Monzassa ja siellä on tarkoitus palata podiumille! Lisää infoa kilpailusta tulossa!

 


 

Lue lisää »

MUGELLO LÄHESTYY16.09.2011

Lähes kahden kuukauden mittainen tauko Trofeo Abarth-sarjassa lähestyy loppuaan. Seuraava osakilpailu on Italiassa Mugellon radalla 1.-2.10.2011. Valmistautuminen on täydessä käynnissä ja Abarth lähtee kohti kotiseutuaan Niinivirta European Transport Oy:n hellässä huomassa perjantaina 23.9.

Ennen Italiaan lähtöä on Akulla vielä testipäivä Alastarolla. Autoon tehdään vielä pieniä säätömuutoksia ja teknisiä tarkastuksia, jotta Mugellossa vauhti olisi entistä parempaa ja kilpailu sujuisi ilman ongelmia.

Akun kauden tavoitteena oli ajaa ehjä ja nousujohteinen kausi. Tavoite on täyttynyt ja tulokset ovat olleet jopa odotuksiakin parempia. Span paalupaikan ja kahden kakkostilan jälkeen nousujohteisuus tarkoittaa vain ja ainoastaan osakilpailuvoittoa Mugellossa!

Lisää tietoa Mugellon radasta ja itse kilpailusta löytyy radan www-sivuilta: www.mugellocircuit.it.

 

 


Lue lisää »

Tuhansia vierailijoita Italialaisella Torilla Helsingissä22.08.2011

Viikonloppuna Helsingissä järjestetty Italialainen Tori oli menestys paitsi hienon sään  myös vierailijoiden määrän suhteen. Niinivirta European Cargon ja AKU Motorsportin osastolla olivat esillä myös upouudet Fiat 500C ja Fiat 500 Twinair. Molemmat herättivät vierailijoissa ihastusta, onhan uutukaisen muotoilu ja innovatiivinen tekniikka palkittu kansainvälisissä raadeissa. 

Akun Abarth oli yksi vetonauloista ja varmasti kuvatuimpia kohteita koko torilla. Myös Italian suurlähettiläs Giorgio Visetti vieraili osastolla ja keskusteli Akun kanssa pitkän tovin. Suurlähettiläs on itsekin innokas autourheilun kannattaja, ja Aku kutsuikin hänet vieraaksi lokakuun kilpailuihin. Suurlähettiläs lupasi saapua paikalle, jos työtehtävät eivät muodostu esteeksi.

Kuvassa Aku suurlähettiläs Giorgio Visettin kanssa. Lisää kuvia galleriassa!

Lue lisää »

Akun Abarth Italialaisella torilla Helsingissä 11.08.2011

 

 

Akun rata-Abarth on nähtävillä Helsingin Lasipalatsin aukiolla 18.-21.8. Niinivirta European Cargo Oy:n osastolla. Italialaisella Torilla on nähtävissä ja koettavissa muitakin italialaisia huipputuotteita, joten kannattaa tulla paikan päälle! Tori on avoinna kaikkina päivinä klo 12.00 - 20.00. Tapahtumasta lisää täältä.

TERVETULOA!

 


Lue lisää »

SPASSA JÄLLEEN TOISEKSI07.08.2011

 

Sunnuntain kilpailuun Aku lähti paalupaikalta. Tällä kertaa sää oli poutainen, eikä aiheuttanut ylimääräisiä toimenpiteitä. Aku onnistui mainiosti lähdössä ja piti johtoaseman tiukassa kilpailussa kierros toisensa jälkeen. Tiukimmin painetta aiheuttivat Italian Alex Campani ja Belgian GT1- ja WTCC-kokemusta omaava Vincent Radenmecher. Kahdeksannella kierroksella belgialainen onnistui lopulta ohitusyrityksessä, mutta ennen lähtösuoraa olevassa shikaanissa Aku kuittasi johtopaikan takaisin. 

Suoranopeudet olivat Akulla jostain syystä muita hitaampia, ja Eau Rouge-mutkan jälkeinen suora tarjosi muille oivan mahdollisuuden ohitukseen. Toiseksi viimeisellä kierroksella Akun Abarthin eturipustuksessa meni jotain rikki, ja auto alkoi täristämään pahasti. Niinpä Aku ei lopussa mahtanut Radenmecherille mitään, mutta hopea ei ole häpeä... Nuorten luokan voitto tuli kotiin sekä lauantaina että sunnuntaina. Nousujohteisuus jatkui kuitenkin, olihan viikonlopun saldo paalupaikka ja kaksi kakkostilaa. Tästä hieman paremmaksi jatkossa...

Akun kilpailukausi jatkuu lokakuussa Mugellossa, sitä ennen on aika keskittyä hetkeksi opiskeluun ja alkaviin ylioppilaskirjoituksiin. Hienot ajosuoritukset on kuitenkin noteerattu, ja homma etenee...


Lue lisää »

Akun viikonloppu Spassa alkoi 2. sijalla06.08.2011

 

Trofeo Abarth Europe-sarjan Span osakilpailu alkoi perjantaina aika-ajoilla. Kuivalla radalla Aku suoriutui aika-ajoista mainiosti, tuloksena lauantain kisaan 2. ruutu ja sunnuntaina peräti paalupaikka.

Lauantain kilpailua ennen sää näytti poutaiselta, mutta Spalle tyypilliseen tapaan viisi minuuttia ennen lähtöä alkoi sade. Mekaanikot vaihtoivat sadekelin renkaat lähtöruudukossa, kun sade vain yltyi. Kilpailusta tuli selvitymistaistelu, ja alussa liikaa yrittäneitä Span rata rankaisi kovalla kädellä. Välillä turva-autokin joutui tulemaan radalle, jotta kaiteisiin osuneet saatiin kerättyä pois tieltä. 

Turva-auton jälkeen Aku ajoi toisena, ja yritti muutaman kerran johtoa pitäneestä Alex Campanista ohi, mutta totesi lopulta parhaaksi tuodan auton ehjänä maaliin toiselta sijalta.

Span Eurooppa-sarjan toinen lähtö on sunnuntaina, ja Aku lähtee ruudusta 1. Tiedotamme kilpailun etenemisestä taas ensi tilassa. Pysykää sivuilla!


Lue lisää »

AKULLE TOINEN TILA IMOLASSA17.07.2011

Sunnuntain kilpailu oli henkeäsalpaavan jännittävä. Aku sai hyvän lähdön ja piti kolmannen tilansa ensimmäisten mutkien aikana. Kärkikolmikko alkoi varsin nopeasti tehdä eroa seuraaviin, ja Akun vauhti parani kierros kierrokselta. Muutaman ohitusyrityksen jälkeen Aku ohitti Franco Cimarellin ja nousi jo toiseksi. Hyvä vauhti jatkui, ja seuraavalla kierroksella Aku suoritti upean ohituksen Alex Campanista legendaarisessa Aqua Minerale-mutkassa noussen ensimmäistä kertaa kilpailun johtoon. Toiseksi viimeisellä kierroksella pieni jarrutusvirhe jätti Campanille ohitusmahdollisuuden, jonka Alex myös hyödynsi. Viimeisellä kierroksella Aku painosti vahvasti, mutta tällä kertaa tuloksena oli hieno toinen sija.

Akun näyttävä ajo sai yleisöltä raikuvia suosionosoituksia, ja kilpailun kuuluttaja antoi Akulle lisänimen "Spettacolo"!  Imolan kilpailussa Aku antoi hienon näytön osaamisestaan, ja tästä on hyvä jatkaa kehitystyötä.

Tässä vaiheessa on syytä kiittää Niinivirta Tranport Spa:ta, OnlineSolutions Oy:tä ja HuoltoRengas Laihoa, jotka ovat luottaneet Akuun ja tehneet osallistumisen Trofeo Italiaan mahdolliseksi.


Lue lisää »

AKU PODIUMILLE IMOLASSA17.07.2011

 

Aku ajoi kolmannessa Trofeo Abarth Italia-sarjan kilpailussaan kolmanneksi ja palkintopallille. Kisan aikana Aku kävi kovaa kamppailua sarjaa johtavan Nicola Baldanin kanssa, ja lopulta Baldan joutui turvautumaan sääntöjen vastaisiin keinoihin Akun ohituksessa. Niinpä sarjakärki joutui tyytymään hieman normaalia vaatimattomampiin pisteisiin. Kilpailun voitti Franco Cimarelli Alex Campanin sijoittuessa toiseksi.

Nuorten luokan Aku voitti varsin selvällä erolla toiseksi tulleeseen Giaconiin. Itse kilpailu oli kaikkea muuta kuin helppo. Imola rata on vaikea oppia muutamassa kymmenessä minuutissa, ja tämä luonnollisesti näkyi Akun kilpailussa. Italian TV:n suoran lähetyksen kommentaattori oli kuitenkin jälleen haltioissaan, ja lähetyksen ensimmäinen kymmenen minuuttia keskittyikin Akun kamppailun seuraamiseen.

Sunnuntaina ajetaan viikonlopun toinen lähtö ja Akun lähtöruutu on kolmas. Se tarjoaa jälleen hyvät mahdollisuudet ehkä jopa parempaan suoritukseen kuin tänään. Kaiken kaikkiaan Imolan kisaviikonloppu on osoittanut suunnitelmallisuuden ja kovan työn tuottavan kuitenkin parhaan tuloksen. Nousujohteinen kausi saa toivottavasti sunnuntaina jatkoa. Kisa alkaa klo 16.00 Suomen aikaa. Tiedotamme tuloksista jälleen täällä, joten pysykää kanavalla ! Reaaliaikainen kisaseuranta löytyy osoitteesta www.ficr.it

Lue lisää »

SEURAAVANA IMOLA - ABARTH LÄHTI KOHTI ITALIAA08.07.2011

Trofeo Abarth Italian seuraava osakilpailu ajetaan 16.-17.7. Autodromo Enzo e Dino Ferrarin radalla Imolassa. Akun Abarth huollettiin ja tarkistettiin Alastaron kilpailun jälkeen ja tällä kertaa kuljetus kilpailupaikalle jätettiin ammattilaisten huoleksi. Italian ja Suomen välisiin kuljetuksiin erikoistunut Niinivirta European Cargo kuormasi kaluston ja toimittaa sen jopa hämmästyttävän nopeasti Italiaan. Tiimin henkilöstö voi viettää muutaman suomalaisen hellepäivän Suomessa ennen siirtymistä ehkä vielä lämpimämpään Italiaan. Erityiskiitokset Niinivirta European Cargon Vantaan terminaalin osaavalle henkilöstölle asiantuntevasta palvelusta!

Imolassa kilpailut alkavat perjantaina illansuussa vapailla harjoituksilla. Lauantaina on vuorossa aika-ajot ja ensimmäinen kilpailu. Sunnuntaina kisataan toistamiseen. Lisätietoja osoitteesta www.autodromoimola.com

Tiedotteet Akun kisan etenemisestä löytyvät luonnollisesti täältä!


Lue lisää »

AKULLA LUPAAVA TESTIKISA ALASTAROLLA27.06.2011

Abarthin tasauspyörästö on ollut ongelmallinen koko alkukauden ajan, ja nyt sen säätöihin tehtiin radikaali muutos. Alastaron Aluekuppi tarjosi sopivan testiympäristön, ja muutosten vaikutuksia päästiin testaamaan kilpailussa. 

Heti vapaissa harjoituksissa Aku havaitsi tasauspyörästön toimivan hienosti. Samalla kuitenkin auton takapää muuttui hieman liian liukkaaksi, joten pyöränkulmia muutettiin ennen ensimmäistä lähtöä. Itse kilpailussa auto tuntui varsin hyvältä, ja oma kierrosennätys parani selvästi, vaikka alla oli kuluneet renkaat! Lisäksi tulevaa viikonloppua varten lähtösuoralla oli betoniseinä erottamassa kiihdytyssuoran, joten viimeinen mutka oli tavallista hitaampi. Nopeimmalla kierroksella kellot pysähtyivät aikaan 1.27.8, eli suunta on oikea! Nyt sisempi pyörä ei enää lyö tyhjää, ja kaasulle pääsee selvästi aiemmin.

Aku testaa Suomessa vielä ensi viikolla, ja sen jälkeen kalusto lastataan Niinivirta European Cargon kyytiin suuntana Imolan upea rata.


Lue lisää »

AKU VIIDENNEKSI MISANON ENSIMMÄISESSÄ KILPAILUSSA - PALKINTOPALLI LÄHESTYY!05.06.2011

 

Misanon ensimmäinen Trofeo Abarth-lähtö on ajettu. Säänhaltija päätti tehdä kisasta mielenkiintoisen, kun noin puoli tuntia ennen lähtöä tummat pilvet lähestyivät Misano World Circuitia. Ja niinhän siinä k'ävi, että sade alkoi kuin alkoikin ennen lähtöä. Abarthin huoltoteltassa kävi aikamoinen kuhina kun tiimit vaihtoivat sadekelin pyöriä autoihin. Aku ei ole päässyt testaamaan sadekelin säätöjä kevään aikana lainkaan, joten perhosia oli vatsassa ainakin huoltopuolella. 

Kilpailuun lähdettiin turva-auton takaa, ja ensimmäiset kierrokset pimeässä ja sateessa olivat varsin mielenkiintoisia, kun näkyvyys oli todella huono. Muutaman kierroksen jälkeen Aku sai kuitenkin tuntuman auton käytökseen sadekelillä, ja näyttävä nousu kohti kärkeä alkoi. Ohituksia tuli joka kierroksella, ja viimeisellä kierroksella jopa kaksi. Kolmaskin oli ulottuvilla, mutta matka loppui hieman kesken. Eroa edellä ajaneeseen jäi 0.3 sekuntia ja lopullinen sijoitus viides.

Kausi on lähtenyt käyntiin varman ajon merkeissä nousujohteisesti, ja positiivista suuntausta pyritään jatkamaan sunnuntain lähdössä. Lauantain ajo noteerattiin myös Sky Sportin selostuskopissa ja suoran lähetyksen päätteeksi esitettiin kooste parhaista ohituksista, jotka yhtä lukuunottamatta olivat Akun!


Lue lisää »

MISANON HARJOITUKSET AJETTU ILTAVALAISTUKSESSA04.06.2011

Aku pääsi ensimmäistä kertaa konkreettiseen kosketukseen Misanon hulppeaan rataan vapaissa harjoituksissa. Rata oli täysin uusi tuttavuus, ja päätimme käyttää koko ruhtinaallisen 25 minuutin harjoitusajon  rataan tutustumiseen. Eli säätäminen jätetään tuonnemaksi...

Kierrosajat paranivat koko ajan ja loppujen lopuksi Aku oli Trofeo Italian viidenneksi nopein ja nuorten luokan nopein. Tämä oli erittäin tyydyttävä saavutus, ja tavoitteena onkin noususuhdanteinen viikonloppu. Iltahämärässä ja keinovaloissa ajettu harjoitus oli todella hieno kokemus maailmanluokan radalla. Huippunopeus Abarthin mittarin mukaan kohosi lähes 210 kilometriin tunnissa. Varanon äkkijyrkkien mutkien jälkeen kunnon vauhti tuntuu hienolta. Nyt pääsee ajamaan, ja kuutonen on oikea ajovaihde!

Huomenna on vuorossa aika-ajot ja sen alkuosa pyritään hyödyntämään radan tarkempaan opiskeluun. Illalla vuorossa Gara 1 eli ensimmäinen lähtö, ja se ajetaan myös keinovalaistuksessa.

 


Lue lisää »

Trofeo Abarth Italia - 2. kisa Misano World Circuitilla lähestyy30.05.2011

 

Seuraava Trofeo Abarth-kilpailu on vuorossa tulevana viikonloppuna. Misanon kilpailusta tulee varmasti unohtumaton, sillä se on useammassakin mielessä ennenkokematon. Rata on Akulle täysin uusi, ja harjoitteluaikaa on tasan 25 minuuttia! Kaiken lisäksi lauantain kilpailu ajetaan auringonlaskun jälkeen illalla klo 21.00 paikallista aikaa keinovalossa. Eli kokemuksia ja nautintoja lähdetään hakemaan tavallistakin enemmän. Hartain toive olisi, että auto toimisi teknisesti ilman ongelmia ja ajamiseen pääsisi keskittymään täysillä.  Rataprofiili vaikuttaa hyvältä, eli ei muuta kuin hanaa! Reaaliaikainen tulospalvelu löytyy radan kotisivuilta www.misanocircuit.com.

Kuva: teamabarth

 


Lue lisää »

ensimmäinen virallinen abarth-kilpailu takana22.05.2011

 

Akun kauden ensimmäinen Trofeo Abarth-kilpailu on ajettu. Vauhti parani selvästi lauantaina autoon tehtyjen päivitysten jälkeen, ja Aku ajoi aivan samoja kierrosaikoja kärjen kanssa! Päivän ensimmäisessä kilpailussa Aku paransi sijoitustaan kierros kierrokselta, ja nousi taistelemaan jo kuudennesta paikasta. Ohitus onnistuikin, mutta juuri ennen sitä oli turva-auto tullut radalle, ja Aku päästi ohittamansa kilpakumppanin takaisin ohi rangaistukselta välttyäkseen. Turva-auton takana tultiinkin sitten maaliin asti. Sen verran oli onneakin mukana, että turva-auto takana ajettaessa Akun Abarth pyysi ystävällisesti sammuttamaan moottorin. Sitä Aku ei toki tehnyt, mutta huomasi auton olevan täysin tehoton. Varikkopilttuussa Abarthin insinöörit tutkivat auton elektroniikkaa, ja löysivät syyn kiukuttellun. Dump valven ohjauksen johto oli ottanut kiinni pakosarjaan ja aiheuttanut oikosulun. Eli tällä kertaa korjaukseen riitti pätkä eristysnauhaa ja uusi sulake.

Paikalla ollut media kiinnostui Akusta ensimmäisen lähdön jälkeen ja Aku pääsi antamaan ensimmäisen virallisen haastattelun ulkomailla. 

Toinen lähtö ei onnistunut ihan nappiin, mutta ensimmäisessä mutkassa Aku oli pääsemässä muutamasta kilpakumppanista ohi... valitettavasti kuitenkin vasen etupyörä osui toiseen autoon ja vanne rikkoutui. Vaikka varikolla renkaanvaihto sujui ongelmitta olivat muut karanneet jo kierroksen päähän, joten kilpailu meni testauksen merkeissä.

Vauhti oli kuitenkin auton kuntoon saamisen jälkeen erittäin hyvää, joten kahden viikon päästä ajetaavaa Misanon kilpailua odotetaan innolla! Silloin toivottavasti auto saadaan jo aika-ajoon huippuiskuun.

Kiitokset Niinivirta Transport Spa:lle, OnlineSolutions Oy:lle ja HuoltoRengas Laiholle! Kokemus oli hieno. Kuvia viikonlopusta tulossa galleriaan ja Facebookiin... Käykää katsomassa!


Lue lisää »

Akun kalusto lähtövalmiina kohti Italiaa14.05.2011

Viime hetken valmistelut on tehty, ja matka kohti Varanoa voi alkaa. Abarth huollettiin ja tasauspyörästön lukko sai jälleen uudet osat. Eli kaiken pitäisi olla kunnossa! Tarkoitus on saapua Varanoon keskiviikkoiltana, ja ennen kilpailua Abarthiin asennetaan vielä tuliterä turboahdin. Kilpailutapahtumista tulee lähes reaaliajassa tietoa näille sivuille, joten kannattaa seurata. Ja jos Sky Sport sattuu sisältymään TV:n kanavavalikoimaan, voi kisoja seurata suorana lähetyksenä!  Pysykää sivuilla...

 


Lue lisää »

AKU JA NIINIVIRTA TRANSPORT SPA YHTEISTYÖHÖN28.04.2011

Aku Motorsport ja Niinivirta Transport Spa ovat sopineet kauden 2011 kattavasta yhteistyöstä. Niinivirta Spa kulkee vahvasti Akun mukana kilpailuissa sekä oheistapahtumissa.


Osaamista Suomi-Italia akselillaYli 25 vuoden ajan Niinivirta Spa on ollut yksi johtavista Suomen ja Italian välistä 
liikennettä harjoittavista kuljetusliikkeistä. Suomessa tätä vahvaa osaamista täydentää 
tytäryhtiö Niinivirta European Cargo Oy. 
Viikoittain Niinivirta Spa ja Niinivirta European Cargo Oy tarjoavat asiakkailleen 
useita kpl-tavara sekä osa- että kokokuormalähtöjä molempiin suuntiin Suomen 
ja Italian välillä. Italian sisäiset kuljetukset hoidetaan päivittäin 5 oman terminaalin kautta: 
Milano, Brecia, Torino, Rooma, Parma. Suomessa kotimaankuljetukset hoidetaan Vantaan terminaalin kautta.

Yrityksestämme saat lisätietoa tarkemmin osoitteessa www.niinivirta.it sekä tutustumalla Logistiikka-lehden artikkeliin tästä.

 

Lisätietoja:

Niinivirta Transport Spa, Italia:

Paolo Ferraresi:  paolo(at)niinivirta.it

Niinivirta European Cargo Oy:

 Pekka Salonen: pekka(at)niinivirta.it  GSM +358 40 1588006

AKU Motorsport:

Jukka Pellinen: jukka.pellinen(at)akupellinen.com GSM +358 50 9176428

Aku Pellinen: aku.pellinen(at)akupellinen.com

 


Lue lisää »

Abarthin testaus jatkui Alastarolla24.04.2011

 

Sää suosi Akun testejä Alastarolla Pääsiäisenä. Tasauspyörästön lukon sielunelämä alkaa selvitä, ja muutenkin testaus alkaa tuottaa tavoiteltua tulosta. Ainoa tekninen ongelma aiheutui turbon paineventtiilin letkun katkeamisesta, mutta sekin saatiin varsin nopeasti korjattua.

Kierrosajat paranevat testauksen edetessä. Nyt kierrosajat pyörivät tasaisesti 1.28:n tuntumassa, ja seuraava tavoite onkin päästä 1.27:n puolelle. Oletettavasti silloin alkaa vauhti olla kohtuullisen hyvällä tasolla. Varanossa vauhti sitten mitataan...

Testit jatkuvat iskunvaimentajien asetusten muutoksen jäkeen toukokuun alussa.

Lue lisää »

AKU mukaan Italian Trofeo Abarth-sarjaan22.04.2011

 

Akun kilpailukalenteri on vihdoin saatu lyötyä lukkoon. Aku osallistuu Italian Trofeo Abarth-sarjaan, ja ensimmäinen kilpailu on jo tutulla Varanon radalla 22.5.2011. Kilpailukalenteri koostuu viidestä Italian kilpailusta ja lisäksi Aku osallistuu muutamaan Trofeo Scandinavia-sarjan kilpailuun Ruotsissa.

Testaus kautta varten on jo alkanut, ja auton säätöjä hiotaan Suomessa. Alastarolla ajetaan myös harjoitus- ja testikilpailuja.

Akun Abarthin vauhdissa ovat mukana Niinivirta Transport Spa, Online Solutions Oy ja HuoltoRengas Laiho.

 


 

Lue lisää »

Kausi avattu - ensimmäiset testit Alastarolla ajettu15.04.2011

 

 

 

Abarth pääsi vihdoin tositoimiin Alastaron testien merkeissä. Ensimmäiset kierrokset olivat hieman hitaanoloisia, ja syykin löytyi varikolla - ahtopaineletku oli päässyt irti. Letkun kiinnityksen jälkeen aika paranikin heti 12 sekuntia. Auto paranee pikkuhiljaa ja kuljettaja tottuu autoon. Eli ajat paranevat...Lauantaina 16.4. testit jatkuvat ja vielä hieman routaröykkyinen Alastaron rata toimii mainiona testiympäristönä tulevaa ulkomaan kilpailukautta silmälläpitäen. 

Akun kilpailukauden ratkaisut on tehty ja asiasta tiedotetaan maanantaina 18.4. Pysykää kanavalla...

 


Lue lisää »

Akulle Pro Alfa Romeo-palkinto26.03.2011

Club Alfa Romeo Finland ry palkitsee vuosittain Alfa Romeolle myönteistä työtä tehneitä henkilöitä Pro Alfa Romeo-palkinnolla. Tänä vuonna kerho katsoi Akun viime vuonna rata-autoilun SM-sarjassa saavuttaman mestaruuden palkitsemisen arvoiseksi. Palkinto luovutettiin Club Alfa Romeo Finlandin kevätkokouksessa 26.3.2011 Alfa Romeon maahantuojan Auto-Fennican tiloissa Helsingissä. Samalla kokoukseen osallistujat pääsivät tutustumaan Alfa Romeon tyylikkäisiin uutuusmalleihin. Kuvassa Carfin puheenjohtaja Matti Virtanen ja Aku.

 


Lue lisää »

ABARTH KAUSIHUOLLOSSA03.03.2011

 

 

Akun Abarth 500 Assetto Corse käy läpi perusteellista kausihuoltoa. Varanon kisan jälkeen auto tuotiin Suomeen ja se oli useassa näyttelyssä yleisön tutkittavana. Kiinnostusta riittikin mukavasti, ja autoa on pyydetty esille useisiin tilaisuuksiin kevään aikana! Tiedotamme tulevista tapahtumista tällä sivustolla.

Auton setup tulee varmuudella paranemaan Varanon tasosta, sillä tasauspyörästön lukko oli viallinen ja iskunvaimentimien säätö niin auki, että edessä ei ollut vaimennusta käytännössä lainkaan. Nyt alusta on Marko Rämäsen asiantuntevassa huomassa, ja aiempien kokemusten perusteella voimme odottaa alustan olevan varmasti huippuiskussa tulevalla kaudella.

Lopulliset ratkaisut ajettavasta sarjasta pyritään tekemään maaliskuun puoliväliin mennessä. Mielenkiintoa on osoitettu niin Italiasta, Englannista kuin Ruotsistakin!

Pysykää sivuilla!

 


Lue lisää »

ABARTH 500 ASSETTO CORSE AUTO&KORJAAMO-MESSUILLA 27.-29.1.2011 MESSUKESKUKSESSA26.01.2011

Aku Pellisen rata-Abarth on esillä Auto&Korjaamo-messuilla Finntest Oy:n osastolla 5H11. Samalta osastolta löytyy myös muita italialaisia huipputuotteita kuten uusi Alfa Romeo Giulietta ja MWM-työkalut! Käykääpä katsomassa!

 


Lue lisää »

Akun ABARTH kiinnosti VM Motorsportshowssa10.01.2011

Aku Pellisen ensi kauden kilpakalusto oli esillä Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä VM Motorsportshowssa loppiaisviikonloppuna. Paikalla kävi paitsi penkkiurheilijoita myös entisiä ja nykyisiä kilpakuljettajia Simo Lampisen ja Juuso Pykälistön johdolla. Myös vannoutuneita Abarth-faneja tutki autoa tarkasti. Auton suorituskyky hämmästytti ja ihastutti lähes jokaista.

Lue lisää »

AITO ABARTH 500 ASSETTO CORSE VM Motorsportshowssa04.01.2011

Lue lisää »

Akun ABARTH 500 Assetto Corse esillä VM Motorsportshowssa15.12.2010

Tervetuloa tutustumaan aitoon Abarth-kilpuriin loppiaisviikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa! Aku on viikonlopun paikalla ja kertoo mielellään lisää autosta ja Trofeo Abarth-sarjoista. Osasto on 5a35. 

Nähdään Messukeskuksessa!

Lue lisää »

Aku palkittiin AKK:n mitaligaalassa27.11.2010

Aku sai V1600 CUP-luokan mestaruuspystin lauantaina 27.11.2010 AKK:n Mitaligaalassa Turun Caribiassa. Lisäksi hän sai Karl Ebbin Maljan, joka myönnetään vuosittain lupaavalle hyvää autourheiluhenkeä osoittaneelle nuorelle kuljettajalle.

Lue lisää »

AKU YHDEKSÄNNEKSI ENSIMMÄISESSÄ ABARTH-KISASSA22.11.2010

Varanossa ajetussa ABARTH 500 Cup-kilpailussa ensimmäistä kertaa Abarth 500 Assetto Corse-kilpuria ohjastanut Aku sijoittui kylmiltään upeasti yhdeksänneksi. Suorituksen arvoa nostaa koko viikonlopun ajan kisoja haitannut sää, joka teki jopa radalla pysymisestä haastavaa. Aku suoritui kuitenkin itse lähdöistä hienosti tuomalla autonsa varmasti maaliin, ja toisessa lähdössä taakse jäi muun muassa Italian tuore rallimestari Giandomenico Basso. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa kautta. Silloin takana on jo testikilometrejä, kun nyt Aku näki autonsa ensimmäisen kerran kilpailuviikonlopun ensimmäisenä päivänä.

Lue lisää »

Ensimmäinen Abarth-kilpailu takana!20.11.2010

Italian Varanossa ajettiin lauantaina 20.11.  Abarts 500 CUPin ensimmäinen osakilpailu, ja Aku oli kisassa mukana muhkealla muutaman kymmenen minuutin Abarth-kokemuksella. Tiimi teki aika-ajossa virheen renkaiden valinnassa, ja ajaminen Varanon erittäin liukkaalla radalla oli käytännössä mahdotonta. tuloksena oli vain pyörähdyksiä, ja lopuksi rengaskasaan osuminen. Lähtöruutu 15...

Itse kisaan saatiin rengasvalinnat osumaan paremmin, ja vauhti oli varsin mainiota ja Aku nousi nopeasti sijalle 11. Sen jälkeen kuitenkin koko ajan vaivanneet jarruongelmat pahenivat, ja nousu hiipui siihen. Kilvanajo alkoi kuitenkin luonnistumaan, ja luottamus autoon paranee joka kierroksen jälkeen. Sunnuntain kilpailuun saamme uudet jarrut, joten eiköhän se siitä...

Lue lisää »

V1600-mestari Aku Pellinen Abarthin ohjaimiin02.11.2010

V1600 CUPin tuore Suomen mestari Aku Pellinen osallistuu marraskuun 20.-21. päivä Italian Varanossa ajettavaan Abarth 500 CUPiin. Vasta 17-vuotias suomalaislupaus pääsee mittaamaan vauhtiaan kiven kovia ammattilaisia vastaan, sillä Pellisen seuraksi lähtöruudukkoon asettuu myös entisiä F1- ja vakioautojen MM-sarjan WTCC -kuljettajia Giorgio Pantanon johdolla.Viikonloppuna ajetaan kaksi kilpailulähtöä, ja sijoitukset ratkaistaan yhteispisteiden perusteella. Pellinen on ensimmäinen suomalaiskuljettaja Abarth-merkkiluokassa.

- Suomessa kausi on ohi, joten on kiva lähteä tutustumaan uuteen ympäristöön ja kalustoon. Menestyspaineita ei juurikaan ole, mutta lähtöjen palkinnot ovat ihan mukavat ja ne on valittu ensi kauden sarjaan osallistumisen helpottamiseksi. Jaossa on muun muassa renkaita ja ilmoittautumismaksuja ensi kautta silmällä pitäen, joten niitä tavoitellaan, toteaa Pellinen.

Uudestakaupungista Euroopan moottoriradoille ponnistava Pellinen ajaa CalleaTechCenterin ylläpitämällä Abarthilla. Tiimi voitti Abarthin Euroopan -sarjan tänä vuonna, joten kaluston pitäisi olla huippuluokkaa.

Lisätietoja: Jukka Pellinen, jukka.pellinen@uta.fi, 050 598 5927

Lue lisää »